Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Великобритания забрани рекламите за фестивал с участието на Франклин Греъм

Main Pic
Публикувана: 18.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2050
Коментари: 0

Фестивалът на надеждата, организиран от Евангелската асоциация на Били Греъм, с участието на сина му, Франклин Греъм трябва да се проведе в периода 21-23 септември, в Winter Gardens Blackpool, Lancashire, Великобритания. Асоциацията работи в близко сътрудничество с десетки местни църкви за успешното осъществяване на планираното събитие.

Организаторите споделят, че очакват фестивалът да бъде вълнуващ и насърчителен, с много музика и послание, приготвено от Франклин Греъм. Посланието му ще акцентира върху надеждата, която човек може да има посредством взаимоотношението си с Исус Христос, който е нейният единствен източник. Входът е свободен, така че всеки желаещ, може да присъства.

Очакваното събитие, обаче, е възбудило протест, довел до онлайн петиция, която има за цел да забрани посещението на Франклин Греъм в Англия. Основни подбудители на протеста са членове на ЛГБТ движението, които твърдят, че синът на Били Греъм искал да проповядва хомофобски и антиислямски идеи, а това щяло да провокира омраза.

Няколко народни представители също са изявили безпокойство от предстоящото посещение. В свое изявление по местната телевизия BBC, представителят на Работническата партия, Гордън Марсдън е заявил, че посланията на Франклин Греъм се разминавали с учението на Христос.

На свой ред градският съвет на Ланкашир е обявил, че са подписали договореност за предстоящия Фестивал на надеждата с Евангелската асоциация на Били Греъм и са длъжни да спазват демократичните принципи на свободата на словото и човешките права.

В резултат на всичко това местната автобусна фирма, Blackpool Transport е решила да забрани и премахне всички реклами, свързани с предстоящето събитие, които обикновено се поставят острани на автобусите. В обяснение за своите основания, директорът на транспортната фирма е заявил, че действа по настояване на местната общественост и по-специално на представителите на ЛГБТ движението. Той е обяснил следното: "Нашата фирма е горд поддръжник на ЛГТБ движението и гей-прайда, и не бихме искали да създаваме напрежение. Всички автобуси, на които вече е била реклама, информираща за Фестивала на надеждата, ще бъдат спрени от движение, докато рекламите не бъдат премахнати."

Франклин Греъм е реагирал на случилото се със следния коментар: "Съжалявам, че посланието на надеждата се счита за обидно и би засегнало някого, но аз смятам, че десетки хиляди англичани имат нужда от надежда и се стремят да я открият. Моля всички християни да ни подкрепят в молитва за предстоящия Фестивал през септември, така че Господ мощно да работи и да променя сърца и съдби във Великобритания. Не отивам там, за да проповядвам омраза, а да проглася любовта на Господ Исус Христос, който единствен може да вдъхне надежда и да предизвика промяна в човешкия живот. Нямам намерение да говоря срещу никого."

В посланието си в Туитър Франклин Греъм напомня и за служението на баща си с думите: "Баща ми също имаше проблеми, когато реши да посети Англия. Още докато беше на път в парахода, в Саутхемптън бяха организирани протести срещу неговото посещение в опит да го спрат и да не му разрешат да стъпи в страната. Представители от парламента също се бяха обявили против неговото идване. Знаем, че евангелието и днес е в състояние да обиди и засегне много хора, защото е живо и действено."

Църковните водачи от Блекпул са написали писмо до транспортната фирма, в което заявяват, че те и техните църковни членове също са клиенти и ползватели на фирмата, и очакват адекватно отношение, без проява на предразсъдъци към християните.

Източник: Evangelical focus

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg