Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Младеж без крайници благодари на Бога за благословенията в живота си

Main Pic
Публикувана: 23.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1691
Коментари: 0

Гидеон Ди Меглио е млад мъж, роден без крайници, ала въпреки това, той е благодарен на Бога за всичко, което има - за талантите, за родителите си и особено за неговата годеница.

Ди Меглио е роден през 1994 година без ръце, а краката му са абнормално къси. Родителите му са новородени християни и още по време на бременността майката и бащата са били предупредени, че бебето им ще се роди с аномалия, но те са решили да го задържат заради своите християнски убеждения. Гидеон е четвъртото дете в семейството.

Още като малко дете Гидеон започнал да проявява дарбите си. Винаги бил усмихнат и приветлив към всички, обичлив и с дарба да рисува, като използвал краката си. Той бързо се изявил като лидер в своя клас, макар да е в инвалидна количка. Най-много от рисунките му са посветени на неговата любима.

Годеницата на младежа се нарича Британи Салазар и никога не е гледала на него като на инвалид. Пред американската телевизия KSL  Британи разказва, че е обикнала Гидеон още като дете и се възхищава на неговата личност и дарбите му. В 9 клас момичето трябвало да напише есе за човек в неравностойно положение и се чудела кого да избере, когато брат ѝ я подсетил за Гидеон. Британи била изненадана, защото никога до тогава, не възприемала Гидеон като инвалид. "За мен той си е съвсем нормален", казва тя пред репортер на KSL - TV.

 Гидеон и Британи са обявили годежа си пред семействата и приятелите си през месец април и планират сватбата си за март 2019 година.

Майката на Британи споделя: "Вярата е тази, която ги събра. Като родители ние ги наблюдаваме отблизо и следим връзката им от три години, за да сме сигурни, че постъпват правилно. От това, което наблюдаваме, се уверяваме, че Господ е, който ги води и направлява."

Младият Ди Меглио споделя, че смята да се развива в областта на психологията. Той е водач на младежката група в своята църква и занапред смята да работи с юноши като професионален психолог.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg