Понеделник, 19.11.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но ако някой, който има световните блага, вижда брата си в нужда, а заключи сърцето си от него, как ще пребъдва в него любов към Бога?" 1 Йоан 3:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски организации предлагат помощ при огненото бедствие в Гърция

Main Pic
Публикувана: 24.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2395
Коментари: 0

Най-страшният пожар, невиждан от десетилетия взе десетки жертви в източна Атика, близо до Атина.

Християнските църкви и организации в района на бушуващия пожар се включиха в спасителните действия и в същото време призоваха за помощ и молитва. Според християнина Nikos Spies, който се е обадил в Evangelical focus,  положението е зловещо, тъй като десетки младежи и юноши са в опасност и са на мястото на бедствието. Той информира, че повечето от загиналите са деца и млади хора.

Някои от тях са загинали, хвърляйки се от скалите, за да избегнат огъня. Много от оцелелите са навлезли до 500 метра навътре в морето, за да избегнат пламъците, но не всички са успели.

За съжаление мястото е с девствени гори и хеликоптерите трудно достигат до мястото на пожара.

В страната е обявен тридневен траур в памет на жертвите. Властите се боят, че броят на загиналите ще достигне 100, а ранените са над 170. Повече от 1000 сгради са унищожени. Кметът на село Рафина е споделил, че селището буквално е "изчезнало" пред очите му, погълнато от огъня.

Един от оцелелите споделя, че това е бедствие от библейски мащаб.

Други райони в страната също горят в момента. Пожарите в Кинета, които блокират главния път за Коринт и хълма Пинтели, също са нанесли огромни щети, според информация на Greece Update. Горящи коли са блокирали улиците и затрудняват достъпа на спасителите до местата и хората, които имат нужда от помощ.

През август 2017 година пожарите в северна Атина унищожиха младежки християнски лагер.

Гърция се нуждае от молитвите на всички вярващи по света.

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg