Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнин заплашен от 2 години затвор заради намеса в гей парад

Main Pic
Публикувана: 24.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1751
Коментари: 0

Бил Уоткот е 50 годишен канадец, който е израснал в приемни семейства и често живеел на улицата. Хвалел се, че е атеист, а любимото му занимание било да диша лепило. Той не разполагал с никакви перспективи за бъдещето, ала знаел единствено, че страстта му към лепилото в крайна сметка ще унищожи постепенно както органите му, така и мозъчните му клетки.

Когато бил на 19 години, Бил и негов приятел се напили, откраднали автобус и планирали да го разбият в стената на полицейския участък. Бил така и не успял да осъществи намерението си, но пък за сметка на това избягал от местопрестълението. Когато изтрезнял, се предал в полицията, което спомогнало за намаляване на присъдата му. Дали му само 15 месеца затвор. 

В затвора младият Уоткот не само получил Библия, но и всяка седмица бил посещаван от англикански пастир, който го довел до вярата в Христос. Преди своето обръщение Бил използвал престоя в затвора, за да прави ножове и да организира побои. След като започнал да изучава Библията и преживял среща с Христос, промяната била коренна. Сега той искал да помага на хората в нужда и да се бори за правдата. След излизане от затвора, с подкрепата на вярващи приятели Бил Уоткот завършил медицински колеж и започнал работа като сестра в една болница. Там се сблъскал с ужаса на аборта, който бил в разрез с неговите нови, християнски убеждения.

Уоткот започнал да организира протести с плакати против аборта. Той използвал работата си в болницата, за да убеждава младите момичета, които идвали за аборт, да се откажат от решенията си в полза на осиновяването. За тази си дейност Бил е арестуван поне 20 пъти и при всяко влизане в затвора, не пропускал случая да свидетелства за Христос и за вярата си. В един период, когато бил задържан за няколко месеца, даже започнал да води библейски уроци, на които присъствали и затворници с хомосексуална ориентация.

Впоследствие Бил напуснал болницата и разширил дейността си, като започнал да раздава листовки против хомосексуализма и така през 2016 година заедно с негови приятели се присъединил към гей парад в Торонто. Там обикаляли и раздавали малки пакети. Представителите на ЛГБТ движението, които присъствали на парада, приемали с готовност пакетите, смятайки, че получават безплатни кондоми. Голяма била изненадата им, когато вътре открили евангелски брошури, както и образователна информация за рисковете за здравето при хомосексуалните контакти.

Две години по-късно ЛГБТ поддръжниците повдигнали обвинение срещу Бил Уоткот и в момента го съдят за милиони долари. Те искат той да получи ефективна присъда от поне 2 години затвор, тъй като го обвиняват в подбудителство към престъпление от омраза. Уоткот е бил държан в затвора 4 дни без храна, след което е пуснат под гаранция. Делото срещу него е насрочено за септември, а очакваната присъда е повече от реалистична, предвид лобито на ЛГБТ движението в либерална Канада.

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg