Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актьорът Кърк Камерън споделя мисли за брака и семейството

Main Pic
Публикувана: 30.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1819
Коментари: 0

Актьорът Кърк Камерън е познат на българската публика от филмовата поредица "Оставените" (Left Behind), както и от популярния семеен филм "Устойчив на огън" (Fireproof). Той и съпругата му Челси Нобъл, която също е актриса, са женени от 27 години и имат 6 деца, две от които са биологични, а четири са осиновени. Те са основатели на фондацията Firefly, която цели да поддържа живи християнските ценности. Семейство Камерън организират семинари, в които насърчават младите хора да са верни в своите семейни взаимоотношения, като се осланят на съветите в Библията. Кърк работи и за евангелизаторското служение Way of the Master  заедно с Рей Комфърт, новозеландски мисионер, който служи в Съединените щати.

В интервю за Pure Talk Кърк Камерън споделя следното за брака и семейството:

"Актьорите са хора, като всички останали и имат същите проблеми в семейството и взаимоотношенията. Аз съм изключително благодарен на Бога, че ме срещна и промени живота ми още в ранните ми младежки години. Благодарен съм и на моите родители, които са ме възпитавали в християнските ценности и са ме водили на църква. Когато погледна назад и видя живота на моите връстници от филмовия бранш, с които сме снимали заедно, си давам сметка, че само вярата в Христос и Божията милост са ме опазили, за да не допусна техните грешки, и да съсипя живота си.

Независимо колко успешни искаме да бъдем всички в областта на професионалната кариера, в крайна сметка успехът се измерва с онова, което се случва в собствените ни семейства. Колкото и постижения да имаме, ако семейството ни е разбито, а взаимоотношенията ни са разрушени, успехът в професията не ни помага с нищо.

Преминал съм през много трудности и предизвикателства, и съм благодарен на Бога, че ме е избавял. За мен най-важно е да помня предупреждението на Павел в Римляни 12:1-2. Господ очаква от мен да преобразявам ума си според Неговото слово и ако не чета Библията, и не се моля всеки ден, по-скоро ще се съобразявам с този свят и ще постъпвам, както той постъпва. Изкушенията са на всяка крачка и никой не е застрахован. За мен като съпруг е особено важно да обичам съпругата си, както Христос е обикнал мен и както Той обича Църквата, защото такова е напътствието Му в Словото.

Благодаря на Бога за филма, който ми помогна да направя, посветен на семейството и важността на брака, наречен "Устойчив на огън". Макар да изминаха 10 години, откакто беше излъчен за първи път, Господ продължава да го използва за възстановяване на семейства с проблеми. Онзи ден след богослужението в нашата малка църква, при мен дойде млад мъж, който искаше да сподели, че Господ е използвал този филм съвсем наскоро в живота му, за да го смири и да го промени, така че да запази семейството си. Той ми каза, че филмът все едно е описвал неговия собствен живот.

Съпругата ми и аз продължаваме да служим в областта на семейното съветване и се молим Господ да ни използва за възкресяване на библейските истини в областта на брака."

Източник:CBN News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg