Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Преследваните християни в Пакистан с призив към вярващите на Запад

Main Pic
Публикувана: 06.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1609
Коментари: 0

От началото на годината християните в Пакистан са жертва на ожесточено преследване. Християнската организация "Гласът на мъчениците" полага усилия да информира вярващите по света за тежкото състояние на братята и сестрите, които страдат заради Христос.

Преследването се засилва, защото евангелието се шири и християните в Пакистан не мълчат, а споделят вярата си с риск да загубят живота, свободата и работата си.

В Пакистан 98% от населението изповядва исляма и законите са особено жестоки, ако жител на страната не се съобразява с общата мюсюлманска вяра. Преследването и атаките срещу християните са ежедневие. Всеки жител на Пакистан има лична карта, на която е отбелязана верската му принадлежност. Това прави преследването още по-лесно и християните са превърнати в постоянна мишена.

Така например, християни лежат в затвора дълги години или получават смъртни присъди след обвинения в богохулство, само ако си позволят да кажат нещо за Христос. Освен това християнин, който си позволява да говори за вярата си, е наказван с жестоки парични глоби в огромни размери.

Християните обаче не мълчат и се осмеляват да говорят за своя Спасител, въпреки заплахите и ограниченията. Те не се боят да споделят Христос със своите близки и колеги, макар да рискуват живота си.

Християните от Пакистан призовават вярващите по света да се застъпват за тях в молитва и да направят така, че техният глас да се чуе, въпреки че те самите са ограничени и репресирани. Те просят молитвена подкрепа, за да бъдат смели свидетели на техните работни места като чистачи, шофьори на рикши, сестри, а даже и лекари. Молят за ходатайствена молитва, за да устояват в техните семейства, които се състоят от мюсюлмани и да имат дързост да свидетелстват. Искат подкрепа за хилядите християни, които са в затворите, защото са си позволили да споменат името на Господ Исус Христос. 

Вярващите, които живеят в Пакистан призовават и предизвикват християните от Запад да отидат и да посетят тяхната страна, да ги потърсят и да видят техните условия на живот, за да могат да се поставят на тяхно място и да ги разберат по-добре. Защото да четеш за нечие страдание е едно, а да го видиш с очите си, е съвсем друго - може изцяло да промени живота ти.

Пакистанските християни предизвикват своите приятели от Запада да излязат от своя удобен свят и да се осмелят да видят как живеят вярващите в Христос, които всеки ден излизат от домовете си, без да знаят дали ще се приберат живи вечерта или ще замръкнат в затвора.

Източник: Voice of the Martyrs

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg