Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Споделяне на Благата вест на колела

Main Pic
Публикувана: 07.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1477
Коментари: 0

Християни от Беларус за четвърта поредна година обикалят страната на велосипеди. Те посещават местни църкви и споделят Благата вест по градове и села, откъдето минават. Велосипедната обиколка се нарича "Велопътешественици". Вярващите изминават 300 километра от столицата Минск до град Могилев в споделяне на своята вяра.

Тази година групата е била не само международна (като е включвала представители от Беларус и Полша), но и интерденоминационна, с участници от Европейската баптистка църква, Руската православна църква и Полския петдесятен съюз.

Целта на вярващите велосипедисти е да се молят и да свидетелстват, за основаване на нови църкви, за израстване във вярата на вече съществуващите християнски общности и за достигане на онези, които изобщо не вярват в Бога и не знаят за Христос.

Координаторът на колоездачната обиколка Димитри Шумовец споделя следното:

"По пътя Минск-Могилев ние срещаме стотици хора. Разказваме им за нашата вяра в Господ Исус Христос и споделяме как Той е преобразил живота ни чрез евангелието. Имаме много случаи, в които хората с радост ни слушат и приемат свидетелствата ни. Има и такива, които желаят да се молят с нас, за да стане Христос и техен личен Спасител. Ние сме свидетели как те искрено се покайват."

Докато са споделяли своите свидетелства християните на колела са раздавали на новите си познати и различни броеве на християнския вестник "Камбана".  Там могат да се намерят приятни и интересни статии, които поясняват евангелието и коментират християнските ценности.

В отделни градове велосипедистите са участвали и в богослуженията на местните църкви, където са се молили за нуждите на вярващите и са споделяли своите лични свидетелства. По този начин те са успели да усетят духа на християнското единство, въпреки че са представители на различни деноминации.

"Според Христовите думи единството е основен и ключов елемент, който определя успеха на християнското свидетелстване и затова то е и една от главните теми и цели на въпросната колоездачна обиколка", пояснява Димитри Шумовец.

Обиколката е завършила в град Могилев, където колоездачите са участвали в неделното богослужение на местната църква "Мир с Бога", след което са се завърнали по домовете си. Следващата година те планират да свидетелстват по маршрута Минск-Гродно.

Източник: Evangelical focus

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg