Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Момиче пише писмо до Бога и получава отговор

Main Pic
Публикувана: 11.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 4056
Коментари: 0

Девойка от щата Джорджия написала писмо до Бога и го поставила в три балона с хелий, които пуснала в небето. Преди няколко дни била изненадана, но и възхитена, когато получила отговор.

Майкехия Къри е на 18 години и мечтае да отиде в колеж. До момента никой от семейството ѝ не е учил в университет и девойката се моли Бог да ѝ помогне тя да е първата. Семейството е бедно и няма финансова възможност да я подкрепи. Тя е приета в държавния колеж и мечтае да стане медицинска сестра, за да може малкото ѝ братче да има по-добър живот.

В писмото тя е написала: "Господи, моля Те, помогни ми да отида в колежа. Господи, моля Те, нека до сряда да имам всичко необходимо, за да мога да замина. Благодаря Ти, Боже. Обичам те."

Когато е пускала трите балона тийнейджърката едва ли е очаквала някой да ѝ пише или се обади, но Бог успял да я изненада много приятно. Тя имала нужда от учебни помагала, хладилник и други дребни неща, които ѝ били нужни за живота в общежитието.

Един от балоните бил намерен от Джером Джоунс, служител в Баптистка църква, в Спрингфийлд, Монтичело, но и строителен работник. Балонът се бил закачил на неводършения строеж, където Джером работил. Той го свалил и прочел посланието в него. 

Джоунс споделя, че Бог веднага му проговорил, че трябва да откликне и да направи нещо, за да помогне на това момиче. Вълнението било неописуемо, когато той се погрижил да открие Майкехия и се свързал с нея, за да ѝ предложи помощта си. Впоследствие той закупил и изпратил необходимите ѝ вещи, като обещал и занапред да бъде насреща, ако момичето е в нужда.

Майкехия е удивена, благодарна и признателна. Тя знае, че Бог и днес върши чудеса и прави невъзможни неща за Своите деца, които се молят и вярват.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg