Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сатанисти протестират със статуя на дявола в щата Арканзас

Main Pic
Публикувана: 18.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2097
Коментари: 0

Сатанистите в Арканзас, САЩ излезли на протест на улиците на столицата на щата, разнасяйки статуя на дявола. Тя представлява бронзов образ, висок два метра и половина на същество с глава на коза, огромни рога, човешко тяло и големи крила. Протестът е насочен срещу статуята на Десетте Божии заповеди, издигната и поставена в столицата на щата Арканзас със спонсорството на сенатор Джейсън Рапърт през изминалата година.

За изминалата година статуята на Десетте заповеди е била жертва на вандализъм. Личност на име Майкъл Рийд е разбил колата си в статуята и я съборил и тя се счупила на парчета. Впоследствие са му предявени обвинения, но е обявен за психически нестабилен и не е понесъл наказание. Същият човек през 2014 година е разбил колата си, забивайки я фронтално в монумента на Десетте заповеди в щата Оклахома.

Последователите, които се покланят в храма на Сатана в Арканзас, официално са заявили, че не може християните да бъдат толерирани и протектирани за тяхна сметка. Те настояват статуята им да намери място в столицата на щата и постоянно да присъства в града, за да бъдат равнопоставени като религия със същите права. Изтъкнали са аргумента, че не може една религия да поставя статуя със свои символи, а друга да бъде лишавана от същата възможност.

В официално изявление до протестиращите сатанисти, публикувано във Фейсбук, сенатор Рапърт е заявил следното:

"Макар да зачитаме правата на външни лица, дошли в щата ни, за да прокламират техните странни и необичайни схващания, и да уважаме тяхното право на глас, ние им напомняме, че си запазваме правото да не се съгласим с тях и да изразим нашето възмущение. Каквото и да твърдят екстремистите, по-скоро адът ще изстине, преди ние да се съгласим да поставим тяхната статуя в столицата на щата Арканзас."

На улиците на града са се появили и християни, в контрапротест. На свой ред те да издигнали плакати с библейски стихове и са пели християнски химни.

Последователите на Сатана в Арканзас са завели дело, в което изискват спазване на техните конституционни права.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg