Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гарнър подкрепя Бен Афлек в борбата с алкохолизма

Main Pic
Публикувана: 25.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2332
Коментари: 0

Дженифър Гарнър говори открито за вярата си в Христос, след духовното преживяване, което е имала, докато е снимала филма "Чудеса от рая" (Miracles of Heaven, 2016). Пред репортер на CBN News  тя е споделила, че като дете е ходела на църква всяка неделя заедно със семейството си, но кариерата ѝ в Холивуд е допринесла за отдалечаването ѝ от Бога, Библията и вярата.

Участието ѝ във филма я сближава с прототипа на героинята, която тя пресъздава. Става дума за майката на 10 годишната Анна, която е диагностицирана с рядка нелечима болест, но впоследствие е изцерена свръхестествено след чудо. Докато общува със семейство Бийм, чиято истинска история е разказана във филма, Дженифър Гарнър е предизвикана да се върне към Христос и вярата си. Оттогава тя ходи всяка неделя на църква, води и трите си деца, като ги възпитава в християнските ценности, които открива в Библията.

От миналата година Гарнър е разделена със съпруга си Бен Афлек, който от доста време води борба с пристрастеността си към алкохола. Той вече няколко пъти е лежал в клиника за лечение и рехабилитация, но очевидно нещата не са приключили. През седмицата Гарнър е отишла в дома на Афлек с Библия в ръка, за да го закара в клиниката за поредното лечение. Тя е била придружена от адвоката си. Афлек не се е съпротивлявал и е бил закаран в лечебно заведение, близо до Холивуд, където често престояват немалко от така наречените филмови звезди.

В свое послание във Фейсбук Бен Афлек е изразил благодарност към съпругата си за подкрепата и е заявил, че ще направи всичко възможно, за да бъде достоен баща занапред. Той е признал проблема си с алкохолизма, но в същото време е наясно, че борбата е сериозна и изисква неговото активно участие и желание за промяна. Споменал е също, че не се страхува да говори открито за проблема и пред децата си, защото те трябва да знаят, че не е срамно да потърсиш помощ, когато осъзнаваш, че имаш нужда.

На свой ред Дженифър е споделила, че е изключителни благодарна за участието си във филма "Чудеса от рая", който я е накарал да се върне към Христос. Макар и разделени Гарнър и Афлек продължават да поддържат сърдечни взаимоотношения, и когато са заедно, Афлек също отива на църква заедно със семейството си. Борбата му продължава с надежда за пълноценен живот.

Източник: CBN News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg