Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият премиер на Австралия е евангелски християнин

Main Pic
Публикувана: 29.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2342
Коментари: 0

Новият премиер на Австралия е евангелски християнин, който всяка неделя ходи на църква и не се бои открито да говори за своята вяра. Скот Морисън става премиер, след като Либералната партия гласува за него. Либералната партия на Австралия е с центристки и десни убеждения, докато Работническата партия е по-скоро левичарска.

Морисън е член на църква "Хоризонт", която е Петдесятно общество в столицата Сидни. Новият премиер и семейството му са активни членове на църковната общност, включени в различни служения.

Морисън се счита за социален консерватор и тепърва предстои да се види каква ще бъде политиката му. Той е против браковете между хомосексуални двойки, макар че се е въздържал при гласуването на въпросния закон. Либералите са обещали да гласуват закона, ако общественото мнение покаже, че стои зад идеята. При проучването се е оказало, че 61.6% от населението е за приемането на закона.

Когато за първи път е избран в парламента на Австралия през 2008 година Скот Морисън открито афишира своята евангелска вяра. В тази връзка той споделя следното: "Моята лична вяра в Исус Христос не е политическа платформа. Ще припомня думите на Линкълн, според който нашата цел не е да покажем, че Бог е на наша страна, а по-скоро трябва да докажем, че ние сме на страната на Бога. За мен вярата е нещо лично, но нейното прилагане в живота има социално изражение. Самото християнско послание призовава не само към лична, но и към обществена отговорност."

Морисън изтъква, че "напоследък е модерно християните да се приемат като 'крайни' и следователно нямат място в политическия живот на страната." Той обаче смята, че неговата лична християнска вяра определя и политическите му убеждения.

Според новия австралийски премиер "християнската вяра е истинско предизвикателство, ако човек иска да следва примера на политици като Уилям Уилбърфорс или Дезмънд Туту. Тези християнски водачи и държавници отстояваха твърдо и непреклонно истината, в която вярваха, с оглед на своите християнски принципи. Те преобразиха не само своите страни, но впоследствие и целия свят. И нещо повече, следвайки своите християнски убеждения те установиха и затвърдиха принципите на либералната демокрация, върху които е изградена и държавата Австралия. Конституцията гарантира свобода на религията, а не липса на такава."

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg