Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир дързостно проповядва евангелието при погребалната служба на Джон Маккейн

Main Pic
Публикувана: 30.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2095
Коментари: 0

Погребението на сенатора Джон Маккейн се превръща в платформа за споделяне на евангелската вест за спасение. Пастирът на North Phoenix Baptist Church, която сенаторът e посещавал, използва погребалното богослужение в Аризона, за да напомни на слушателите най-важното послание, което имат нужда да чуят.

Джон Маккейн е ходел на църква всяка неделя и е участвал в библейските уроци, където наизустявал дълги библейски пасажи. Той ще бъде изпратен като герой от войната, известен със своята смелост, но и със своята християнска вяра.  По време на войната във Виетнам самолетът му е свален и той прекарва пет и половина години от живота си като военнопленник в Ханой. Там вярата му в Христос израства и взаимоотношенията му с Бога се задълбочават, въпреки изтезанията, на които редовно е подлаган. Джон Маккейн не е имал достъп до Библия, а и голяма част от времето е прекарал в карцера. Той обаче е използвал пасажите, научени наизуст, за да ги споделя с другите затворници. Когато е било възможно, са провеждали неформални библейски уроци. Той споделя, че времето, прекарано в пленническия лагер във Виетнам, е било наситено с молитва и общуване с Бога.

На въпрос, зададен от Рик Уорън през 2008 година, какво означава да си християнин, Джон Маккейн отговаря просто и ясно: "Това означава, че съм спасен и опростен."

Покойният вече сенатор е помолил сина си да прочете пасаж от 2 Тимотей 4:6-8, когато настъпи моментът за погребалното му богослужение, а дни преди да почине, той беше обявил, че се отказва от по-нататъшно лечение. Пастир Ной Гарсиа е споменал следното в проповедта си в Аризона, на погребалното богослужение в North Phoenix Baptist Church: 

"Сенатор Маккейн беше християнин на дело и той живя с реална надежда. Той знаеше наизуст ценните истини, които намираме в Римляни 3:23 и 6:23: 'Защото всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога' и 'Заплатата на греха е смърт, а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.' Ако трябва да бъда честен, трябва да отделя плътското от духовното. Може би трябва да сe ръководя от факта, че много хора ме гледат и слушат в този момент, и трябва да съм много внимателен какво ще кажа.

За мен всяка погребална служба е възможност да споделя Благата вест. Тази няма да бъде по-различна. Осъзнавам, че на всяка подобна церемония присъстват и много хора, които не са християни, затова съм длъжен да кажа това, което Господ ме води. Евангелието трябва да бъде в центъра на всяко послание, независимо че се касае за погребение. Така че единствено вярата в Господ Исус Христос ни дава надежда, че можем да се примирим с Бога заради жертвата на Неговия Син, дадена за всички нас. Който вярва в Божия Син, има вечен живот. Сенатор Джон Маккейн живя с тази надежда и вяра в Христос, и ние имаме утехата, че ще го видим отново. Христос отправя покана и днес към всички, които още не са го признали за Господ и иска да ги приеме в Царството Си."

Утре, събота в Националната катедрала във Вашингтон ще има официална мемориална служба в памет на сенатор Маккейн, която ще бъде излъчвана на живо по телевизионните канали от 10 часа сутринта (Американско централно стандартно време), а самото погребение ще се отслужи в неделя, в тесен кръг във Военноморската академия на САЩ.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg