Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Шампион по бойни изкуства спасен от Христос след опит за самоубийство

Main Pic
Публикувана: 31.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2479
Коментари: 0

Шампионът по смесени бойни изкуства Коуди Гарбрант е записал специално видео, в което разказва как Христос го е върнал към живота, след като е загубил смисъла и е направил опит да отнеме живота си.

Гарбрант е само на 27 години, роден в щата Охайо, Съединени щати. Той притежава няколко титли, както и рекорди в бойните изкуства. Може да се похвали и с факта, че няма нито една загуба в своята категория в бокса за аматьори.

Във въпросното видео Коуди споделя, че се е намирал в "много дълбока депресия". Той и по-големият му брат Зак се биели за развлечение. Бойните изкуства и боксът били част от израстването им, защото са родени в семейство на професионален боец. Макар и начин на живот, боксът и бойните изкуства водели до немалко кървави драми и травми. Във всички тези преживявания младият шампион признава, че е осъзнавал Божията грижа и Христовата закрила.

Гарбрант споделя: "Докато растяхме брат ми винаги беше по-големият, по-силният, по-бързият и по-настървеният. Поведението му показваше, че  непрекъснато  се стреми да се доказва."

Докато учел в гимназията Коуди непрекъснато се биел, но впоследствие започнал да взема наркотици и животът му тръгнал надолу. Настъпил моментът на пълното отчаяние и Коуди решил да приключи със себе си, като се обеси. За негово щастие точно докато извършвал самоубийството, брат му влязал в стаята и предотвратил страшното деяние. Те се прегърнали и Зак уверил по-малкия си брат, че всичко ще бъде наред.

Тази случка не само сближила двамата братя, но и довела Коуди близо до Бога, и до вярата в Христос. Гарбрант пояснява:

"Това преживяване се оказа повратна точка в живота ми. С брат ми станахме по-близки от всякога. Ако Бог не беше го накарал да влезе в стаята ми, щях да съм мъртъв. Сега заедно ходим на богослужения. Чудесно е, че мога да ходя на църква с големия си брат и да раста в познаването на Бога. Ходенето на църква, изучаването на Библията и четенето на християнски книги ми помага да израствам във своето взаимотношение с Господа. Мога всеки ден да говоря с Него в молитва и да раста духовно. За много бойци думата 'предаване' е недопустима и отсъства от нашия речник. Но именно когато се 'предадох' на Христос, тогава получих възможност за пълноценен живот. Сега зная, че Бог е бдял над мен през всичките тези години. През всички премеждия, които съм имал или трудни преживявания, сега осъзнавам, че Той ме е притискал или побутвал напред и нагоре, към една по-висша реалност, към връзката ми с Него. Винаги съм знаел, че Господ Исус Христос е реален и присъства в живота ми, чакайки ме да се предам в Неговите ръце."

Миналата година Коуди се жени за Дани Пимсангуан, а само преди няколко месеца се ражда първото им дете.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg