Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стивън Болдуин за преобразяващата сила на християнските медии

Main Pic
Публикувана: 06.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2611
Коментари: 0

Стивън Болдуин е добре известен актьор, автор и продуцент, който преди 30 години приема Христос и колегите му в Холивуд започват да го наричат "Запален или Ненормален за Исус". След като става християнин Болдуин си спечелва презрението на хората от филмовия бранш и това му струва загуба на немалко филмови проекти. Омразата на околните обаче не му пречи да продължава да се отнася с всички почтително и с уважение, по примера на Христос, без да държи сметка за злото.

Стивън Болдуин е неуморен в създаването на християнски филми, които са негов главен приоритет. Освен това той е посветен да свидетелства за Христос на всеки и навсякъде, и затова шеговито споделя: "Готов съм да закъснея за парти, но не и да пропусна да кажа на някого за Исус и за вярата ми."

Относно работата си като продуцент и създател на библейски филми Стивън разказва следното в интервю за CBN News:

"За мен е особено важно да зная, че Светият Дух ме води в онова, което върша, защото за мен е ясно, че дяволът владее в Холивуд. За последните 30 години съм създал 110 филма и Господ е този, който ми влага идеите. Имам желанието да създам филмова поредица, която да е своеобразна християнска версия на известния сериал "Закон и ред". За мен като християнин основното изискване, което си поставям, е да бъда верен на Божието слово и да правя филми с отлично качество, като давам всичко от себе си.

Работя и по друг филмов проект, който се нарича "Veritas" ("Истина"). Той ще бъде основан върху библейската книга Откровение, с много екшън елементи, подобно на "Матрицата". 

Основният библейски стих, който ме мотивира в християнския ми живот е "Златното правило", оставено от Исус и записано в Матей 7:12. Ръководя се от него - правя на другите онова, което бих искал да правят на мен. 

Като християни ние трябва да бъдем пример за другите и да строим мостове във всички сфери от живота. За мен семейството е на първо място. Дъщеря ни наскоро се сгоди за Джъстин Бийбър и ние с жена ми ги подкрепяме, и се молим Божията воля да се изпълнява в живота им.

Много е важно да се смиряваме постоянно и да преодоляваме презрението, като обичаме другите, както Христос ни заповядва. Любовта на Исус Христос е единственият начин да Го покажем в този свят на омраза. Свидетелствам за Христос при всеки възможен случай, защото вярвам, че идването Му наближава и нещата не търпят отлагане. Християнските медии във всичките им форми трябва да служат за преобразяването на нашите съвременници, които имат неотложна нужда от Христос в живота си."

Източник: CBN News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg