Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обединените нации признават ролята на евангелските християни

Main Pic
Публикувана: 10.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1268
Коментари: 0

Генералният секретар на Обединените нации, Антонио Гутереш се e срещнал в Съединените щати с Генералния секретар на Световния евангелски алианс, Ефраим Тендеро. Двамата са обсъдили основни теми, като спазване на човешките права и отстояване на религиозните свободи.

Тендеро и делегацията от евангелски лидери от различни страни по света са били посрещнати в офиса на Генералния секретар на Обединените нации в Ню Йорк.

Съгласно съобщение на Световния евангелски алианс: "Господин Гутереш е изразил своята висока оценка за работата на Световния евангелски алианс, с която той се е запознал отблизо, докато е работил като комисар на Обединените нации в работата с бежанците в периода от 2005 до 2015 година в Женева, Швейцария."

Гутереш е признал, че евангелските църкви играят съществена роля в снабдяване нуждите на бежанците, които идват в Европа, като се стараят да им осигуряват топъл прием и се грижат за техните основни потребности.

Той е добавил, че със своето поведение християните на практика изпълняват учението на Исус, който не само проповядваше за мир, но самото Му присъствие излъчваше сила, която привличаше хората да Го следват доброволно и с любов. Гутереш е признал, че християните са готови да служат на другите, а не само да се ръководят от своя личен интерес.

Генералният секретар на ОН, Гутереш е изразил загриженост за християните по света, чиито интереси и права са нарушени, защото са преследвани заради вярата си и страдат поради терористични режими. Той е благодарил на евангелските християни, които са готови да служат на мира и да участват в диалози, които биха довели до решаване на кризи и проблеми, между различните религии.

Тендеро на свой ред е благодарил на евангелските християни за техните усилия в борбата с трафика на хора, и по-специално в съвременното заробване на млади хора с цел проституция.

На срещата са присъствали и представители на Jesus Global Youth Day, които ще се съберат на конференция през август 2019 в Манила, което съвпада с Международния младежки ден, празнуван от Обединените нации. Целта на тази конференция ще бъде да се обсъдят въпроси като бедност, неравенство и замърсяване на околната среда, които изискват неотложно решаване.

Накрая, Генералният секретар на СЕА е заявил, че "евангелските християни са посветени не само да се молят, но и да правят каквото е по силите им, за да помагат на хората в нужда на местата, където живеят."

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg