Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

11 септември, 17 години по-късно

Main Pic
Публикувана: 10.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1342
Коментари: 0

Днес светът си спомня за трагедията, сполетяла Съединените щати преди 17 години, когато почти 3000 души загубиха живота си, вследствие на терористични атаки. Много от политическите лидери почетоха събитието в социалните медии. Същото направиха и немалко църковни водачи.

Франклин Греъм сподели следното в няколко последователни послания в Туитър:

"Преди 17 години страната ни беше атакувана по безпрецедентен начин, нечуван досега. Баща ми, Били Греъм, беше помолен да се обърне с послание към американците 3 дни по-късно, в Националната катедрала във Вашингтон. От онзи паметен и трагичен ден са се променили много неща, но едно си остава непроменимо - нашата нужда от Бога."

Франклин Греъм продължава:"Ще споделя част от посланието на баща ми, изречено тогава, което е също толкова актуално и днес":

"Независимо колко усилия полагаме, думите ни не стигат,  за да опишем ужаса, който ни сполетя и шокът, който изпитваме. 11 септември ще остане в историята на Съединените щати като ден, който винаги ще помним.

Днес ние изповядваме нашата нужда от Бога. Ние винаги сме имали нужда от Бога, от самото начало на създаването на тази страна. Днес обаче изпитваме особено силна нужда от Него. Изправени сме пред един нов враг, непознат до сега. Изпитваме силна нужда от присъствието и утехата на Божия Дух."

Греъм завършва посланието си с думите: "Нашата надежда е основана на думите, написани в Библията: Бог е наше прибежище и сила, винаги изпитана помощ в напасти. Затова няма да се уплашим, дори и земята да се поклати, и планините да паднат на дъното на морето..."

Пастирът на Cross Church, който е главен организатор на Националния ден за молитва, Рони Флойд, е написал статия със заглавие: "Неща, за които съм благодарен на този 11 септември". Пастир Флойд изброява, че е благодарен за привилегията да живее в страна, в която смели мъже и жени са готови да се жертват за другите. Той е споменал, че е благодарен за чувството на солидарност сред американците, които винаги се сплотяват, когато са изправени пред трагедия или опасност. Не на последно място, той е изразил благодарност за Божия мир, който вярващите имат в дни на изпитания и бедствия.

Източник: Christian headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg