Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво трябва да знае всеки християнин в последното време?

Main Pic
Публикувана: 11.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1988
Коментари: 0
Преди да стане християнин пастир Грег Лори е чувал, че наркотиците ще отоворят съзнанието му и той ще опознае себе си по-добре. Оказало се, че е истина. След като започнал да използва наркотици, той осъзнал празнотата вътре в себе си.
 
В своята книга "Белезите на времето: Какво казва Библията за грабването, Антихтиста, Армагедон, небето и ада", пастир Лори пише за ангелите, демоните и последното време, защото всички вярващи трябва да са наясно с белезите. Християните имат различни схващания по изброените по-горе богословски теми, но всички са единодушни за едно нещо: Днес имаме нужда от Исус Христос повече отвсякога преди.
 
Според Грег Лори Второто идване на Господ Исус Христос предстои всеки момент, затова всеки вярващ трябва да е потърсил и открил своя житейски смисъл именно в Него. Смисълът не се състои нито в просперитета, нито във взаимоотношенията или в дрогата. Що се касае до християните, които превръщат тези неща в идоли, п-р Лори ги предупреждава да се покаят, преди да е станало твърде късно.
 
Християните от последното време трябва да знаят и помнят три основни неща:
 
1. Справили ли са се с греха в живота си? Библията не казва, че отговорът е у нас. Тя учи, че у нас е проблемът. Господ предупреждава, че сърцето е измамливо и страшно болно, и само Господ го изпитва и познава истински. Християните трябва да престанат да умуват и да се справят с тайните грехове в живота си, като открито ги изповядат и оставят. Изповядването става пред Бога, но и пред другите вярващи, когато и те са част от извършеното. Грехът трябва да се изкорени, преди да се е разпрострял и да е съсипал взаимоотношението ви с Бога. Методите на дявола винаги са коварни и подмолни. Той никога няма да ви представи нещо като грях, а точно обратното - ще го обрисува с най-примамливи краски. Християнинът никога няма да си позволи да греши, ако от самото начало знае какво го очаква накрая и какви ще са последствията от греха, който върши. Основна грешка на християните е, че се опитват да приспособят Божието слово към културата, в която живеят, а това е невъзможно. 
 
2. Какво ще кажете за компромисите? Компромисът е едно от най-силните оръжия на лукавия, който е увертюра към греха и винаги завършва трагично. Греховният навик винаги започва само с една хапка от забранения плод. Този плод може да има най-разични форми и аромат, и обикновено е различен за всеки отделен вярващ, в зависимост от слабото му място, което лукавият много добре познава. Дали самите християни, обаче, знаят кои са тези слаби места? Какво ги кара така лесно да се огъват и в крайна сметка да обезславят Божието име?
 
3. Не отлагайте! Второто Христово идване може да настъпи всеки момент, но дори и в новозаветни времена имаше хора, които се присмиваха на християните, че напразно чакат и праведният им живот сякаш не си заслужава. Вярващите винаги са били мишена за подигравки, защото са различни и чистият им живот дразни и предизвиква невярващите около тях. Може ли да устоим до края, като удържаме на присмехите? Ще успеем, ако си напомняме по-често за примера на Христос, който дори и от кръста прости на Своите мъчители. Спасителят беше уверен, че мисията Му си заслужава, макар че включваше страдание и жертва. Християните са призовани да вървят по стъпките на Своя Учител. Предизвикателството е да извървят пътя до край, дори и когато минава през кръста.
 
Източник: Charisma News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg