Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисионери на поредно пътуване с риск за живота си

Main Pic
Публикувана: 12.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1795
Коментари: 0

Виктор Маркс и съпругата му, Ейлийн, се подготвят да поемат на деветото по ред мисионерско пътуване, което е с висок риск за живота им, тъй като получават непрекъснати заплахи. Те са основатели на служението "All Things Possible Ministries", което цели да подпомага основно жени и деца в страни като Ирак, където разрухата и нищетата са невъобразими.

За настоящото пътуване мисионерите са се погрижили да снабдят 2 000 плюшени играчки (лъвчета и агнета), които да занесат на децата, преживели психическа и емоционална травма, вследствие от войната и ужасите, на които са били свидетели. До момента, повече от 30 000 играчки са били раздадени на деца от Близкия Изток, които са били жертва на войната и са останали без родители. Играчките са музикални и когато бъдат притиснати, от тях се чува песничка на арабски, която разказва за Исус и Неговата любов към децата.

Мисионерите са се погрижили и за хиляди коплекти със санитарни материали, които да раздадат на жени, които са в лишение и не са в състояние да си набавят елементарни неща, така необходими за живота им в нормални условия.

Семейство Маркс разказват: "От 2004 година пътуваме в страните от Близкия Изток и бяхме удивени, че специално жените и децата са лишени от най-елементарни неща, които ние на Запад приемаме за даденост в ежедневието. Половината от иракчаните, останали без дом и прехрана са деца, а това означава повече от 1 700 000 невръстни и подрастващи. Те са травмирани, страдат и все още животът им е в опасност. Тъй като инфраструктурата е съсипана, жените не могат да си набавят елементарните и така необходими санитарни, и хигиенни средства. Това подронва тяхното достойнство и ги изпълва с безнадеждност. Ние се стараем да им помагаме, като набавяме подобни артикули."

Виктор Маркс непрекъснато получава заплахи от ислямски екстремисти, че ще бъде обезглавен, ако продължи с мисионерските си пътувания. По тази причина той не може да спомене точните дати на полета си, нито пък мястото, където ще пристигне. Единственото, което може да каже, е, че пътуването му предстои скоро. Виктор и Ейлийн имат нужда от молитвената подкрепа на братя и сестри, които са загрижени не само за мисионерското служение, но и за лишените от права жени и деца в Близкия Изток, които се надяват на помощ и с нетърпение я очакват.

Виктор е бивш военен и експерт по бойни изкуства, автор и говорител на семинари, както и горещ защитник на децата и всички страдащи хора, които са под заплахата на терора, упражняван от Ислямска държава. Мисията подпомага семейства на иракски християни, които са преследвани заради вярата си, както и сираци, деца на загинали терористи. Служението на семейство Маркс включва и спонсорство, и изхранване на едно сиропиталище в региона.

Източник: Charisma News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg