Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ураганът Флорънс - невиждан досега звяр

Main Pic
Публикувана: 12.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2452
Коментари: 0

Метеорологичната служба на САЩ предвещава, че ураганът "Флорънс" се очаква да бъде "буря невиждана досега". Повече от 10 милиона души са заплашени от връхлитането на урагана според данни от преди няколко часа.

Християните в Съединените щати призовават за молитвена подкрепа всички вярващи по света. Те призовават да се молим така, сякаш ние самите или собствените ни близки живеят в застрашените от бедствието щати.

Господ ни призовава да подкрепяме братята и сестрите, които са в нужда, да носим взаимно теготите си (Галатяни 6:2) и да плачем заедно с онези, които плачат (Римляни 12:15). 

Репортер от CNN е описал урагана като "невиждан досега звяр". Това обаче не означава, че вярващите не могат да се молят Бог да се намеси и да спре това чудовище, като предотврати трагедията, която предстои.

Разбира се в подобни случаи невярващите хора обвиняват Бога, а тези, които са запознати с Библията, знаят добре, че човешкият ум е твърде ограничен, за да схване необятната мъдрост на Бога. Християните знаят също, че трябва да бъдат достатъчно близо до Бога, за да могат да чуят гласа Му. Помнят още, че Господ иска да бъдем спомагателна ръка и съчувствително сърце за вярващите в нужда.

Време е за молитвена подкрепа и съчувствие.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg