Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франклин Греъм за моралната и духовна криза в САЩ

Main Pic
Публикувана: 18.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1416
Коментари: 0

Франклин Греъм е изразил своята загриженост, след публикация на SNN, в която се съобщава, че случаите на болести, предавани по полов път за 2017 година са се увеличили с 200 000 само за една година. Те вече достигат 2 300 000 за година, което е свеообразен рекорд.

Според известния евангелизатор, син на Били Греъм, тази статистика говори за разрастващата се морална и духовна криза в Съединените щати.

Дейвид Харви, изпълнителен директор на Националната коалиция на болестите, предавани по полов път е заявил, че президентът Тръмп и Здравните и Социални служби трябва да обявят публично, че е налице криза в риска за човешкото здраве в Съединените щати.

В три поредни публикации в социалната мрежа Туитър Франклин Греъм е коментирал, че САЩ отново са поставили рекорд, но този път поводът е драматичен. Според него това е свидетелство за моралната и духовна криза, която се разраства в американското общество, която от своя страна е симптом за по-дълбок проблем.

В своето пояснение п-р Греъм посочва, че грехът винаги има цена, която човекът трябва да заплати. Той заключава, че Бог ни обича, но очаква да се съобразяваме с Неговите изисквания, които са за наше добро. Той иска да ни предпази, затова в Словото Му са оставени предупреждения: "Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е извън тялото; но който блудства, съгрешава против своето тяло" (1 Коринтяни 6:18).

Бог ни предлага Своята благодат, но ние носим отговорност да изпълняваме заповедите Му и да се съобразяваме със забраните в Библията.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg