Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни екзекутирани от ислямисти в Кения

Main Pic
Публикувана: 20.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1747
Коментари: 0

Според информация на CBN News двама християни са били екзекутирани в Кения, след като са отказали да се отрекат от Христос и да изповядат ислямския символ на вярата.

Преди няколко дни ислямски терористи са спрели автобус, който е пътувал за град Гариса. Те са накарали шофьора и пътниците да слязат и са поискали всеки да се представи.

Отделили са християните от едната страна, а мюсюлманите - от другата. Накарали всеки един от пътниците да изрецитира ислямския символ на вярата. Двама от християните, които са отказали да го направят, са били завързани и екзекутирани.

Според данни на International Christian Concern, един от християните е бил механикът на автобуса, а другият е бил работник, който е пътувал до работното си място.

Омразата на ислямистите към християните в Кения е причина за насилие и огромна болка за много семейства, които са загубили близките си заради смело отстояване на вярата си, въпреки заплахите за живота им.

След като са убили двамата християни, терористите са избягали. Те са били представители на "Ал Шабааб", групировка, свързана с терористичната ислямистка организация "Ал Каида". Организацията отдавна си е поставила за цел да упражнява насилие над християните в Кения и да ги унищожава.

През 2015 година, при подобен случай ислямски терористи са убили няколко християни, които също са пътували в автобус. Пак през 2015 година терористи са нападнали университетски кампус в Гариса и там са застреляли 150 студенти, които са изповядали, че са християни.

През изминалата година терористи са обезглавили трима християни, а един е бил изгорен жив.

Според съобщение на International Christian Concern правителствата на Кения и Сомалия трябва да положат съвместни усилия, за да опазят християните от насилие и терор.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg