Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвата в единство - непобедимо оръжие

Main Pic
Публикувана: 26.09.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2509
Коментари: 0
На 22 септември, в зала "Колодрума", в Пловдив се проведе Национален ден за молитва. Празничният ден за България бе почетен от евангелските християни по специален начин. Вярващи от цялата Родина се събраха, за да издигнат глас към Всемогъщия Бог, от Когото очакваме всяка помощ, подкрепа и милост. Събитието беше напоено с хваление, което е в началото на всяко истинско поклонение. Тимът за хваление беше сборен от няколко църкви в Пловдив. Песните звучаха така, сякаш хвалителите с години са репетирали заедно, защото Светият Дух вдъхновяваше гласовете им.
 
Събраха се около 5 000 души, които заедно издигнаха не само гласовете си, но и душите си към Бога на благодатта, от Когото очакваме всяко благоволение и с чиято милост можем да победим силите на тъмнината, които са се устремили срещу нашата страна.
 
Техническият екип, който служеше (разпоредители, озвучители, осветители, медицински екип, преброители, телевизионен екип и мултимедия, дизайнери, преброители и др.), се състоеше от около 250 души, които дадоха всичко от себе си, за да премине Денят на молитва не само професионално, но и удобно за всички присъстващи, които бяха посветили празника си на хваление и поклонение.
 
За какво се молихме? Имаше пет молитвени блока, които издигнаха глас към Бога за следните важни неща:
1. Покаяние, смирение, прослава и благодарение на Бога за всички Негови добри дела;
2. Църквата в България;
3. Спасение на невярващите;
4. Трансформация в обществото (политика и управление, бизнес и икономика, образование, здравеопазване, медии, семейни ценности, етноси);
5. Проповядване на благовестието, спасение и съживление в страните от Балканския полуостров, Европа, Израел, останалия свят.
 
Молитвите водеха пастори от епископалните методистки църкви, баптисткия съюз, съборните църкви, петдесятните църкви, църквите "Сион", църквите "Месия", църквите "Шалом", Обединени божии църкви, Българска евангелска църква, Българска божия църква, Божия църква в България, Евангелски църкви на вяра, Църква на Назарянина, църкви "Дав", България, Национален християнски център, църкви, "Шадай, Християнски църкви на вяра и др. Никой от тях не представяше имената си и имената на църквите, защото всички ние сме братя в едно семейство, една Църква Христова. Като такава дойдохме при Него, за да Му се поклоним, да се смирим и да Му се помолим да благослови народа ни и всички останали хора по земята.
 
Хората, които присъстваха, бяха много развълнувани, радостни и вдъхновени от единството на Тялото Христово, което преживяваха.
 
Регионалните общи молитви в България продължават. Предстои тази за северен централен молитвен регион, обхващащ областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе. Тя ще се състои във Велико Търново от 11:00 ч. в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" и ще се излъчва на живо чрез сайта на Общо молитвено движение и братолюбие: molitvabg.org,  раздел "На живо".
 
На 30 март 2019 г. отново във Велико Търново се подготвя национална пасторска среща, на която пастори от цялата страна и от почти всички евангелски протестантски деноминации в България ще се съберат заедно, за да общуват, да се покланят на Бога в молитва и хваление, да изграждат братолюбие и единство в Святия Дух, и да стратегират следващите регионални и национална молитви.
 
Призоваваме всички искрени християни в страната да бъдат верни на посвещението в молитва, защото тя е най-силното и непобедимо оръжие на вярващите. С него те нямат основание да се боят от нищо, защото уповават на Царя на царете и Господаря на господарите, Който владее всичко видимо и невидимо. На Него се молим и на Него сме посветили живота си. От Него очакваме отговори, които знаем, че няма да се забавят.
 
Източник: адв. Димитър Спилков
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg