Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди чилийски християни на шествие срещу джендър идеологията

Main Pic
Публикувана: 03.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1954
Коментари: 0

За последните 24 години хиляди християни от Чили всяка година повеждат шествия по улиците на различни градове в страната, като ги наричат "Маршове за Исус". С течение на годините броят на участниците в тези шествия непрекъснато се увеличава, което показва, че все повече християни желаят да изразят открито вярата си, както и да споделят с другите библейските ценности, към които се придържат.

По време на тези шествия чилийските християни много пъти са правили опити да включат и социални теми със съответните лозунги, но до момента това не е било възможно, защото им е било забранявано.

Благодарение на промените, настъпили на политическата сцена в Чили, за първи път тази година организаторите са решили не само да прославят Исус Христос, а и да отстояват истината за брака с оглед на нарастващата агресивност на джендър идеологията. Тази година вярващите от Чили открито ще защитават библейските принципи за семейството и ценността на живота по време на предстоящото шествие.

Предвидената промяна е предизвикала положителни реакции сред традиционните и социалните медии в християнската общност. Те са единодушни, че участието в подобно шествие е израз на тяхната вяра и християнска идентичност. Християните в Чили искат открито да заявят, че не желаят да възприемат идеологии, които от доста време им биват налагани.

На шествието, което е предвидено за 27 октомври, се очаква да присъстват повече от 500 000 християни, които ще се съберат в градове в цялата страна. Според организаторите, този "Марш за Исус" има за цел да покаже единството на Тялото Христово и по този начин да прослави самия Господ Исус Христос. Вярващите целят да припомнят и за ролята на евангелските християни в страната, които са единни в отстояване на своите общи цели в прогласяване и отстояване на библейските принципи.

Шествия ще има не само в столицата, но поне в 25 от големите градове в Чили. В столицата Сантяго християните ще тръгнат организирано от четири различни точки на града и ще се съберат в центъра, на площада Plaza de la Cuidadania.

Източник: Evangelical focus 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg