Събота, 19.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верният свидетел няма да лъже, А лъжливият свидетел издиша лъжи." Притчи 14:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Аврил Лавин и нуждата от Божието избавление

Main Pic
Публикувана: 06.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1260
Коментари: 0
Пет години след последния си албум, популярната канадска поп-рок изпълнителка Аврил Лавин представи своя първи сингъл от новия си албум „AL6“. Само през първите 48 часа от пускането ѝ в YouTube, песента „Head Above Water“ (в превод „Глава над водата“) е била изгледана 7 милиона пъти.
 
Текстът представлява своеобразна молитва към Бога, отправена във време, което певицата нарича „битката на живота ми“, говорейки за Лаймската болест. Припомняме, че през 2015 г. Аврил Лавин разкри, че страда от тежко инфекциозно заболяване, предизвикано от ухапване от кърлеж. Оттогава тя прави всичко възможно, за да заостри вниманието на обществеността към тази болест. Във видео, заснето до океанския бряг, Лавин пее за своето „духовно преживяване“, което напомня на опитността на апостол Петър. Той прекрачва лодката и стъпва върху водата, за да отиде при Исус, докато в езерото бушува страшна буря (Матей 14).
 
„Боже, дръж главата ми над водата! Не ме оставяй да се удавя, става все по-трудно!“ – гласи припевът на песента, посветена на житейските борби на певицата. В нея тя описва и надеждата за своята бъдеща среща с Бога: „Ще Те срещна там при олтара, паднала на колене“. Това отново е явна препратка към библейския стих в Римляни 14:11.
 
В свое изявление пред пресата певицата разказва за личното си пътуване към Бога. „Една нощ си мислех, че умирам и бях приела, че ще умра. Майка ми легна до мен на леглото и ме прегърна. Чувствах, че се давя. Докато се опитвах да си поема въздух, се помолих с думите: „Господи, моля те, помогни ми да държа главата си над водата!“ Този момент беше повратен за мен. Оттам започна и създаването на целия ми нов албум. Като че ли се блъснах в нещо. Беше изключително духовно преживяване. Оттогава насетне думите за песента бликаха от мен, прииждаха на вълни.“
 
След многократни изследвания и лекарски становища, през 2014 г. Лавин е диагностицирана с Лаймска болест. Тя прекарва на легло по-голямата част от следващите две години и започва да се възстановява от болестта едва през 2017 г.
„AL6“ е шестият албум от дискографията на певицата от 2002 г. насам. Досега тя е продала 50 милиона албума и 60 милиона сингъла.
 
Източник: Evangelical focus
Превод: Наталия Станчева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg