Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Синът на петдесятен пастир печели Нобелова награда

Main Pic
Публикувана: 10.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2888
Коментари: 0

Денис Мугвеге е новият лауреат на Нобеловата награда за мир. Той е гинеколог от Африка (република Конго, бивша Заир), който от дълги години се бори със сексуалното насилие, лекувайки жертви на изнасилване.

Д-р Муквеге и неговият екип са участвали в лечението на 30 000 жени, станали жертви на насилие по време на гражданската война. 

Прозвището на д-р Мугвеге е "д-р Чудо". Неговото свидетелство е удивително. По време на връчването на наградата, представителят на Нобеловия комитет, връчил отличието, е заявил следното: "Д-р Муквеге и неговата работа са изключително значими заради неговите несебични усилия, посвещение и последователност, които не могат да бъдат пренебрегнати. Той не само лекува жертвите на насилие, но и смело се обявява против онези правителства, които не предприемат нищо, за да защитят своите граждани от посегателства."

Денис Мугвеге е син на петдесятен пастир, решил да се посвети на лекарската професия още като дете, докато заедно с баща си е участвал в богослужения, посветени на молитви за изцеление.

В интервю за NPR, дадено неотдавна, 63 годишният лекар споделя, че неговата вяра играе съществена роля в призванието му, което цели да лекува цялостната личност, а не просто конкретното заболяване.

Той казва: "Моята мисия е не просто да лекувам пациентки, дошли при мен за помощ, а да се боря за техните права, да се погрижа за душите им и да им осигуря и психологическа подкрепа, нужна за пълното им възстановяване."

Източник: Charisma News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg