Сряда, 29.01.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победа за християните в Северна Ирландия

Main Pic
Публикувана: 12.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1862
Коментари: 0

След дълга битка, продължила 4 години, християни пекари от Северна Ирландия са спечелили оспорвано дело във Върховния съд на Великобритания, след като съдът в Белфаст отсъжда в тяхна вреда и им налага глоба.

Собствениците на Ashers Baking Company са били дадени под съд заради отказа им да поставят конкретен надпис върху торта, поръчана от гей активист, предназначена за парти по случай легализиране на гей браковете в Северна Ирландия. Надписът трябвало да гласи: "Подкрепям брака между хомосексуални".

Върховният съд се е произнесъл с решение, в което се казва, че пекарите са действали според закона и не са навредили на никого, нито са проявили дискриминация. Съдиите са обявили, че пекарите са имали резерви само към надписа, а не към самите клиенти, поръчали тортата.

Главният управител на Asher Baking Company, Даниел Макартър коментира следното по случая: "Искам преди всичко да благодаря на Бога. Той беше с нас в страшната битка, която водихме през последните четири години. Подкрепяше ни чрез обещанията от Библията и с помощта на приятели християни, които ни насърчаваха. Той е, който ни държеше. Той е наша канара и прибежище, и Неговите пътища винаги са справедливи.

Изключително унизително е да откажеш да обслужиш някого заради неговата верска, сексуална или друга ориентация. Наясно сме, че това уронва човешкото достойнство. В случая не става дума за това. Много пъти сме изпълнявали поръчки на същия клиент. Последният път, обаче, искаше от нас да изпишем върху тортата надпис, който е в разрез с нашите собствени убеждения. С радост бихме обслужвали този клиент и за в бъдеще."

Питър Линас, директор на Евангелския алианс на Северна Ирландия е споделил следното във връзка с решението на Върховния съд: "Това е победа за всички нас. Никой не трябва да бъде принуждаван да пише или казва неща, които са против неговата съвест и убеждения. Тъжно е, че през цялото време, докато траеше делото, случаят се разглеждаше като противопоставяне на християните и ЛГТБ движението. Това не е вярно."

Макартър казва в заключение, че тази победа е всъщност победа в защита правата на словото и свободата на вярата и съвестта за всеки гражданин на Великобритания.

Източник: CBN News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg