Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Атентат срещу учители християни в Кения

Main Pic
Публикувана: 12.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1848
Коментари: 0

Двама учители християни са били убити, а трима - тежко ранени, след като ислямски терористи са поставили бомба в дома, където са живеели християните. Атентатът е станал в сряда, 10 октомври.

В края на месец септември трима християни бяха убити с камъни от тълпа мюсюлмани, оставяйки семействата им беззащитни, в търсене на помощ единствено от Бога.

Учителите християни са преподавали в училище в източна Кения, област Мандера. Имената на убитите мъже са Джонстон Окому и Саймън Океса. Според сведения на местната полиция те вече издирват убийците, като са предупредили и граничните плицейски служители в случай, че атентаторите са решили да се укрият в Сомалия.

Колегите на убитите учители са споделили, че ислямските нападатели обикновено набелязват жертви, които са християни, но не са местни хора, а са дошли от друг регион на страната.

Един от оцелелите учители е заявил, че въпреки техните усилия да помогнат и да образоват децата в този беден район, християните продължават да бъдат мразени заради вярата им.

Християните в Кения призовават международната общност да откликне на призива им за намеса, особено в североизточната част на страната, където за миналия месец има 5 убити християни, а терористите, извършили зверствата нито са потърсени, нито са арестувани или наказани.

Източник: Christian post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg