Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Премиерът Нетаняху за връзките на Израел с християнския свят

Main Pic
Публикувана: 14.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1659
Коментари: 0

Според съобщение на Associated Press министър - председателят на Израел, Бенямин Нетаняху е заявил, че би желал да назначи дипломатически представител от християнския свят, който да служи в Израел.

Някои журналисти са на мнение, че това е израз на усилията на Израел да засилят своите връзки с техните най-добри съюзници от християнските страни в света.

В неделя, премиерът Нетаняху е говорил пред журналисти християни от различни християнски медии, които са били на посещение в Ерусалим. Един от журналистите е запитал еврейския премиер какво мисли за идеята да назначи в Ерусалим посланик християнин, който да представлява всички християни по света.

Бенямин Нетаняху е отговорил, че "идеята е отлична." 

Срещата е преминала в приятелска атмсфера, при която журналистите са обменили идеи помежду си и са общували неофициално с еврейския премиер. Те са обелязали със задоволство, че е налице растеж на връзките между Израел и християните по света.

Според репортер на CBN News през последните години християните от различни страни са предлагали огромна подкрепа на Израел в различни сфери и евреите високо оценяват помощта. Тези връзки са били предмет на известна загриженост от страна на някои фракции в еврейското общество, но Нетаняху е коментирал, че не смята, че това е нещо обезпокоително.

В изявление, дадено по време на въпросната среща с журналистите, Нетаняху е заявил: "Не смятам да се извинявам за близките връзки между народа на Израел и евангелските християни. В целия свят нямаме по-близки приятели от тях."

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg