Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актрисата Присила Ширър за идентичността на християнина

Main Pic
Публикувана: 15.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1920
Коментари: 0

 Актрисата Присила Ширър е известна на българската публика с участието си в християнския филм "Бойна стая" (War Room), където играе главната роля на жена, която е изправена пред предизвиквателството да изгуби съпруга си, но побеждава чрез молитва и постоянстване в изповядване на Божиите обещания.

В реалния живот Присила е християнски автор с няколко публикувани книги и често е канена като лектор на женски конференции. Неин баща е известният пастир Тони Евънс, а духовен ментор във вярата на актрисата е дъщерята на евангелизатора Били Греъм, Ан Греъм Лоц.

Една от темите на лекциите, изнасяни от Ширър е "идентичността на християнина". В интервю, дадено наскоро Присила споделя, че за всеки християнин определяща трябва да бъде неговата или нейната връзка с Бога, а не расовата, политическата или половата принадлежност.

Актрисата разказва: "Ако трябва да сложа определение пред името си, няма да започна с факта, че съм чернокожа жена, актриса или автор, а с това, че съм дете на Бога. Аз съм Негова и твърдо вярвам във всяка дума, която Бог е записал в Неговото слово. Аз приемам с вяра Неговите обещания и ги изповядвам с упование, че ще бъдат изпълени в моя живот."

Според Присила Ширър битката за нашата идентичност включва и политическите убеждения на всеки човек. Често пъти християните вземат участие в политически партии и допускат те да определят вярата им или да влияят на убежденията им, което в крайна сметка се оказва разрушително.

Ширър пояснява: "Ако вашите политически или етнически убеждения доведат до изопачаване на вярата ви, тогава те са в разрез с Божието слово. Независимо дали ви харесва или не, Христос е дошъл, за да владее, а не да се покорява на вашето мнение или убеждение. Бог никога не показва пристрастие. Той е суверен."

Източник: CBN News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg