Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир се дегизира като бездомник, за да провери доколко са милостиви християните

Main Pic
Публикувана: 17.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1653
Коментари: 0

Пастир Джеймс Макдоналд, водач на огромна църква в щата Илинойс, Съединени щати, е провел социален експеримент, за да провери доколко съчувствителни и милостиви са съвременните хора.

Макдоналд е заснел и предоставил на християнската медия Christian Post  видео материал, на който се вижда как той е дегизиран до неузнаваемост като бездомник и проси пред вратата на собствената му църква Harvest Bible Chapel, в неделя сутрин, минути преди да започне богослужението.

Репортер от Christian Post е съобщил, че целта на пастир Макдоналд е била да провери дали християните от неговата църква на практика прилагат заповедта на Исус, да обичат ближния както себе си.

Макдоналд е публикувал видео клипа и на своя профил във Фейсбук, където той е застанал до празна количка за пазаруване и държи в едната ръка табела с надпис "Търся човешка милост", а в другата протяга празна чашка за милостиня.

От първата минута на видеото става ясно, че няколко вярващи минават покрай "бездомния", но нито един не му дава и цент. В един момент се вижда как млад мъж се двоуми дали да остави нещо в чашата и на няколко пъти се връща, но в крайна сметка влиза в църквата, без да даде подаяние.

Коментарът на п-р Макдоналд е следният: "Какво ще стане, ако разбера, че жена ми е смъртно болна и остава да живее само три месеца? Нима няма да зарежа всичко и да остана в къщи, за да се грижа за нея? Колко ще издържим финансово без работа, ако трябва да плащаме високи суми за медицинското лечение? Няма ли да бъдем на една крачка от финансовия крах и живота на улицата?"

Експериментът на Джеймс Макдоналд е завършил с влизането му в църквата, облечен в дрипите и влачейки пазарската количка. Застанал е на подиума отпред и е съблякал дрехите си пред всички, сваляйки перуката, брадата и грима. След това е произнесъл следните думи пред смаяните хора:

"Не знаете ли, че вашият Небесен Баща дава благодат на всички по равно, без да показва пристрастие. Той обича и онези, които са най-трудни за обичане. За нас обаче е трудно да показваме любов към хора, с които не можем да се отъждествим. Непосилно е. Невъзможно е да се поставим на мястото на някой странник, защото смятаме, че никога няма да бъдем в неговото положение."

В останалата част от видео материала се вижда как в следващите минути десетки вярващи се спират пред просещия и му предлагат пари, храна и напитки. Някои му предлагат да се молят за него и го прегръщат. Трети му предлагат помощ и го канят да влезе в църквата, за да чуе за Божията любов.

В заключение п-р Макдоналд споделя:

"Едва сдържах сълзите си, докато наблюдавах как вярващите отварят сърцата си за непознат в нужда. Онова, което преживях, беше затрогващо и смиряващо."

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg