Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Преобразени радикално - свидетелство на бивши хомосексуалисти

Main Pic
Публикувана: 18.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2082
Коментари: 0

 Роналд Маккрей израснал в църква, но когато бил на 9 години бил изнасилен от близък на семейството с нож, опрян в гърлото, след което в продължение на години изпитвал срам и вина от случилото се. Продължавал да ходи на църква, но нямал лична връзка с Христос, а само повърхностно познание за Библията.

Когато бил на 15 години започнал да изпитва влечение към мъже и да посещава гей клубове. Впоследствие се отдал на хомосексуален живот, а когато майка му разбрала, се уплашила, че може да е болен от СПИН и така цялото семейство го отхвърлило.

Бог обаче не го изоставил. Когато бил на 21, Роналд наел апартамент, в който вече живеел младеж, който бил християнин и редовно ходел на църква. Той се държал любезно и внимателно с него, и въпреки че знаел за хомосексуалната му ориентация, никога не го осъждал, а редовно го канел на църква.

Роналд не желаел да ходи на църква, защото очаквал там да срещне неприязън и отхвърляне. Изненадата му била огромна, когато една вечер приел поканата да отиде на богослужение, но срещнал любов и загриженост от страна на вярващите там, независимо че предизвикателният му външен вид издавал неговата сексуална ориентация.

Месеци по-късно Роналд започнал да сънува един и същ сън, в който виждал как Исус се връща отново, за да вземе вярващите, а той оставал на земята. След като се събуждал, сякаш в душата му звучали думите на Христос: "Аз те обичам и те чакам да дойдеш при Мен."

Роналд загърбил сънищата и думите, и още няколко години продължил живота си в същата посока, като прекарвал дълги часове в нощни гей клубове. Една нощ на излизане от такъв клуб, той и приятелят му били спрени от въоръжени младежи, които насочили пистолети срещу тях, накарали ги да коленичат и били готови да ги застрелят. Роналд имал само няколко секунди, за да помоли Бога да му даде втора възможност. След като изрекъл молитвата, чул гласа на приятеля си, който му викал да бягат, защото въоръжените младежи били изчезнали.

Тази случка разстърсила Роналд и след няколко месеца той се предал на Христос, като Му посветил живота си. Той споделя, че след момента на новорожението и изпълването със Светия Дух, неприятелят продължава да идва при него с безброй изкушения, но Господ му помага да устоява и да не се връща към греховния живот, на който е робувал повече от 15 години.  Роналд осъзнава, че случилото се е чудо, защото само Господ може да променя и преобразява така коренно.

Бог срещнал Роналд с девойка на име Фетима, която имала минало, подобно на неговото - преживяла насилие и впоследствие прекарала години като хомосексуална. Второто чудо в живота и на двамата е, че Бог ги е срещнал, вложил е любов в сърцата им един към друг и те са решили да се свържат завинаги. Днес мисията в живота на Роналд и Фетима е да разказват на млади и стари, че Господ е силен да преобразява и да дава нов живот, дори и когато сме загубили надежда, или тънем в отчаяние, защото се чувстваме отхвърлени или никой не ни обича. Господ и християнското семейство са доказателство, че Божията любов никога не отпада.

Източник: CBN News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg