Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да помогнем на преследваната Църква?

Main Pic
Публикувана: 22.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1996
Коментари: 0

 Днес милиони християни по света страдат, без ние да знаем за това или да сме наясно с конкретните гонения, през които преминават. Някои ще попитат дали това е библейско? В Библията ще намерите десетки цитати, които ясно говорят, че всеки, който иска да живее благочестиво, ще бъде гонен. Това е факт и днес, макар да живеем във века на високите технологии, когато човешкият гений е достигнал ненадминати висоти. Очевидно същото може да се каже и за злото.

Можем ли да направим нещо, за да помогнем на страдащите светии? Ето някои предложения:
 

  1. Молете се. Молитвата е непобедимо оръжие. Когато се молим, сме неограничени в достъпа си до небесния престол и можем да сме сигурни, че Господ ни слуша, защото Му е угодно да се застъпваме за Неговите деца, които са в нужда и страдание.
  2. Давайте. Всеки може да го направи, като осигури финансова подкрепа според възможностите си на мисионерски организации и църкви, които подпомагат гонените християни по света. Имате ли желание, ще намерите канал.
  3. Станете доброволец. Предложете своята помощ. Това не означава да отидете и да прекарате живота си в Африка като мисионер, макар че в един момент Господ може да го поиска от вас. Свържете се с мисионерска организация и ги попитайте каква е нуждата от доброволци. Господ ще ви покаже област, в която да послужите, според вашите дарби.
  4. Пишете писма с цел насърчение и издигане. Добавете библейски стихове. В страните, където християните са гонени, те често са лишени от Божието слово. В днешния свят на информираност, лесно ще се сдобиете с имена на страдащи, затворени и преследвани християни. Християнските медии се грижат да ви информират за това.
  5. Лобирайте. Застъпете се по практичен начин за онези, които знаете, че страдат за Христос. Издигнете глас в тяхна защита по всички възможни начини, като използвате социалните медии. Пишете подписки и петиции. Разпространявайте ги.
  6. Насърчавайте и хората около вас да бъдат загрижени. Силата на християнското семейство е в единството. Христос очаква от нас да бъдем единни и практични, да показваме любов "на дело и в действителност". 

Източник: God news

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg