Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвен призив за ситуацията на християните в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 22.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1577
Коментари: 0

Мюсюлмани са нападнали пазар в щата Кадуна, северната част на Нигерия и са убили десетки християни, като изгорили поредната църковна сграда, съобщава Morning Star News.  

По сведения на очевидци, всичко започнало с фалшив сигнал от страна на мюсюлманин, който започнал да крещи на пазара, викайки : "Крадец! Крадец!" с цел да всее паника. Малко след това група мюсюлмани започнали да викат силно "Аллах е велик!", след което започнали да нападат домове на християни и да ги убиват. Опожарени са няколко магазина и къщи, които принадлежат на християни. Очевидно атаката е била организирана предварително.

П-р Джеймс Мур от евангелската църква "Да спечелим всички хора", е споделил следното пред репортер на Morning Star News: "Чухме силни викове 'Крадец, крадец!', след което хората започнаха да бягат, настана хаос и след минути младежи мюсюлмани вече влизаха в къщите ни и ги палеха. Опожариха и църквата ни."

Пастир Мур, който е регионален секретар на Евангелския алианс на Нигерия, казва, че са убити поне 55 християни. Полицията е съобщила, че телата на някои от загиналите, са обгорени до неузнаваемост. Пастир Мур призовава за молитва, но и споделя, че ситуацията е неприемлива и правителството не трябва да разрешава на мюсюлманите да се държат така, сякаш те са единствените жители на Нигерия.

Напомняме, че в Нигерия живеят много етнически групи, като мюсюлманите и християните са почти наравно в процентно отношение. В северните райони на страната, обаче, преобладават мюсюлманите, които са успели да наложат законите на шариата, а това неимоверно усложнява живота на християните, чийто живот е постоянно в опасност.

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg