Вторник, 22.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Никой служител не може да служи на двама господари; защото или ще намрази единия и другия ще обикне, или ще се привърже към единия а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона." Лука 16:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отговорени молитви в Судан

Main Pic
Публикувана: 24.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1140
Коментари: 0

По информация на п-р Исмаил Кенани, директор на Библейското дружество в Судан, предоставил сведения на християнската медия Morning Star News, правителството съвсем неочаквано е освободило държаните на пристанище на Червено море хиляди Библии. Те са били заключени в склад в продължение на 6 години, след като президентът на страната налага рестрикции на християните през 2012 г.

Християните в Судан, които са около 2 милиона души, изпитват голям недостиг на Библии на арабски и дълго, и усърдно са се молили Бог да снабди тази тяхна нужда, като премахне пречките за снабдяване с Божието слово на разбираем за тях език.

Пастир Кенани е споделил, че той и колегите му многократно са отправяли молби към съответните органи и по-специално към служителите на пристанището, където са били държани Библията, но съвсем до скоро, отговор не е имало.

След 2012 година рестрикциите срещу християните в Судан включват и забрана за влизане в страната на християни, които са чужди граждани. Булдозери са сравнили със земята десетки църкви.

През април 2013 година в страната е приет закон, който забранява строежа на нови църковни сгради. Строго е забранено и внасянето на християнска литература.

Според данни на християнската организация Open Doors,  която осигурява подкрепа на страдащите християни, Судан е номер 4 в списъка на страните, където християните са преследвани най-жестоко за своята вяра.

Суданските християни са благодарни на Бога за отговора на техните молитви, в които са постоянствали с вяра без да губят надежда в Божията милост.

Източник: CBN News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg