Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кой ще бъде в небето поради теб?

Main Pic
Публикувана: 24.10.2018
Автор: Рик Уорън
Прочетена: 1594
Коментари: 0

В Книгата Деяния на апостолите 20:24, апостол Павел казва, че за него е важно да изпълни мисията си, а именно, да разнася вестта за Господ Исус Христос и Неговата благодат, която му е поверена лично от Бога.

Обърнете внимание, Павел не казва, че най-важното е да се ожени, да си намери най-високо платената работа, да си изплати къщата или да се пенсионира, а да изпълни поверената му мисия. Ако Христос е умрял на кръста за вас и вашето спасение, а вие пропилеете живота си само в земни неща, това ще бъде огромна загуба.

Вие сте на земята, защото Бог има план за живота ви. Част от този план е да разказвате на другите за Него. Някой е казал на самия вас за Христос, нали? Вие познавате Спасителя, защото някой ви е споделил за Него? Помните ли този човек? Ваш ред е. На кого ще разкажете вие?

Ако някой е умрял за вас, няма ли да искате да знаете всичко за този човек. Исус е умрял за всеки човек на земята и очаква онези, които вече са спасени и Го познават, да разказват Благата вест на останалите. В свободното си време хората седят пред телевизорите, пият, забавляват се и животът им преминава, без да научат най-важната вест. Тази вест касае тяхната вечност, но трябва някой да им я каже.

Във 2  послание на Петър 3:9, апостолът ни казва, че "Господ не желае никой да погине, но желае всеки да дойде до покаяние" и затова забавя Своето идване.

Ако ние искаме да благодарим на Бога за Неговата жертва, можем да живеем без грях и да показваме любов към околните, но преди всичко да им кажем какво Христос е направил за тях.

Ето някои идеи:

  • Припомнете си кога за първи път чухте Благата вест?
  • Кой ви разказа за Христос?
  • Какви бяха първите промени, които започнахте да забелязвате у себе си, след като научихте за жертвата на Господ Исус?
  • Какво ви спира да споделяте благовестието с хората около вас?
  • Ако се затруднявате да говорите свободно, напишете свидетелството си на лист хартия и го научете добре, заедно с няколко стиха от Библията, за да имате готовност да разкажете на някого при първа възможност.

Бъдете източници на надежда, молитва и насърчение. Нима не искате на небето да се срещнете с хората, на които сте разказали спасителната вест за Христос?

Източник: Charisma News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg