Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Филмът Исус с ново достижение

Main Pic
Публикувана: 24.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1611
Коментари: 0

Създателите на JESUS Film Project са съобщили в сряда, че са успели да довършат превода на филма на поредния език, което означава, че филмът "Исус",  заснет според повествованието на евангелието от Лука, вече се излъчва на 1700 езика.

Последният превод на филма е на езика на Чеке Отоло, народ, който живее на Соломоновите острови, разположени в южната част на Тихия океан.

Служителите, включени в проекта, са обявили намерението си да завършат превода на филма на още четири езика на народи от Амазония, като срокът, който си поставят, е февруари 2019 година. До края на август 2019 година се предвижда да бъде завършен преводът на филма "Исус" на още 8 езика.

Организацията планира филмът да бъде преведен на още 6 източноазиатски езика, като до 2025 година, към тях ще се прибавят  допълнително други 77.

The JESUS Film Project е евангелска организация, създадена през 1985 година от основателя на Campus Crusade for Christ, Бил Брайт, за да популяризира филма "Исус" не само на английски, но на възможно повече езици. Целта е да се достигне до всеки народ, племе и език по всички краища на земята със спасителната вест за Христовата жертва.

Проектът включва още няколко други пълнометражни игрални филми, например, филмът "Исус за деца", "Деяния на апостолите", "Исус според евангелието от Йоан", както и други късометражни филми.

Източник: CBN News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg