Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да използваме силата на кръста срещу злините на лукавия?

Main Pic
Публикувана: 25.10.2018
Автор: David Jeremiah
Прочетена: 1509
Коментари: 0

Лошата новина е, че злото живее в човека. Добрата новина е, че в Своята милост Христос е победил лукавия чрез смъртта си на кръста. Сега Той ни предлага своята праведност и ние можем да я приемем чрез вяра. На кръста Христос победи "началствата, властите и силите на тъмнината" (Ефесяни 6:12). Злото вече няма власт над онези, които са облечени с Христовата правда. 

Павел съвсем накратко описва за нас тази славна истина във 2 Коринтяни 5:21: "Защото Бог направи за нас грешен Онзи, който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога". Когато приемем Исус Христос, ние се отъждествяваме с Него.

На кръста Христос извърши две съществено важни неща. Първо, Той понесе нашите грехове и стана грешен заради нас. Второ, когато ние потърсим прошка за греховете си и се доверим на извършеното от Господ Исус Христос, Той ни вменява Своята собствена праведност.

Представете си, че четете книга със заглавие "Животът на Исус Христос". Когато я разтворите, тя описва Неговото съвършенство, чистота, святост и праведност. Това е една възхитителна книга.

Сега си представете друга книга със заглавие "Животът на (поставете вашето име)". Тя включва всички ваши грехове, нарушени обещания, предателства или аморални постъпки, или пък дела на непослушание. 

Време е да си представите как Христос взима в ръце и двете книги, и маха кориците им. След това взема съдържанието на Неговата книга и я поставя между кориците на книгата, която носи заглавието с вашето име. Вие я отваряте и в нея вече няма грехове и престъпления. Всичко, което ще намерите в нея, е списък положителни качества и добри дела. Книгата е толкова прекрасна, че даже Бог ѝ се възхищава.

Ето, това е начинът да се справим с греха и злото в живота си. Положете вашето доверие в завършеното дело на Господ Исус Христос. Той ще извърши останалото!

След като чрез вяра сме приели Христовата праведност, сега ние на практика трябва да я приложим в живота си. Ние трябва да вземем решение да живеем близо до Божието слово, като следваме Христовия пример, защото кръстът ни дава силата да сторим това. Ако всеки ден живеем по този начин, злото няма да има място в живота ни. Ще живеем с увереност в Божията любов и Неговите добри мисли за нас.

Такова едно сърце няма да се бои от лукавия и злите му планове.

Източник: Charizma News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg