Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият президент на Бразилия, истината и библейските принципи

Main Pic
Публикувана: 29.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1578
Коментари: 0

В неделя късно вечерта в Бразилия бе обявена победата на Жаир Болсонаро, който спечели президентските избори с 55% от гласовете на избирателите и с подкрепата на голяма част от бразилските евангелски християни.

Бразилският журналист Жарбас Арагао е информирал латиноамериканския електронен вестник Evangelico Digital, че в цялата страна е имало празненства, сякаш националният им отбор е спечелил световното първенство по футбол. 

  Бразилия все още излиза от икономическа криза. Безработицата е висока, както и нивата на долара, а очакванията за промяна не са особено големи. След изборите, обаче, 87% от сената е в подновен състав и обещанията на президента Болсонаро ще могат да се изпълнят по-лесно, тъй като той разполага с подкрепата на Конгреса, а така също и на повечето избиратели.

По време на предизборна проява преди месец Болсонаро бе намушкан с нож от млад мъж и прекара доста време в болница заради сериозни наранявания в стомаха и червата. Това обаче не го отказа от надпреварата за президентския пост.

  В своето обръщение към нацията новият президент е заявил следното, след като е научил за победата си: "Искам да благодаря на Бога за тази възможност. Благодаря Му също, че ми опази живота. Благодаря и на лекарите. Зная, че оцеляването ми е истинско чудо."

Обръщението е представлявало видео запис във Фейсбук профила на Болсонаро, който се е появил с Библията пред себе си и с копие на бразилската конституция. Той е добавил: "Трябва да се научим да съществуваме заедно с истината, друг начин няма. Хората имат право да знаят какво се случва в страната. Не можем да продължаваме да флиртуваме с комунизма, популизма и екстремизма." Болносаро е завършил речта си с благодарности за молитвите, доверието и подкрепата на избирателите.

Много евангелски църкви и пастири са се обединили в подкрепа на президента, но това е довело до разделения. За много евангелски християни този избор е "отговор от Бога, не само заради личността на Болсонаро, но и заради неговата платформа, и намерението му да отстоява истината", но не всички вярващи смятат така. 

По време на предизборната кампания Болсонаро е използвал лозунга: "Бразилия над всичко и Бог над всички", като често е цитирал стиха от евангелието на Йоан 8:32: "Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни."

Времето ще покаже дали дадените обещания ще бъдат изпълнени и доколко библейските принципи ще бъдат зачитани от новоизбрания президент на Бразилия.

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg