Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

10 причини християните категорично да отричат Хелоуин

Main Pic
Публикувана: 29.10.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3127
Коментари: 0

Много от новоповярвалите християни се сблъскват с въпроси, които изискват техния личен отговор, защото светът, в който живеят, ще казва или практикува едни неща, а църквата ще споделя друго мнение. Във връзка с наближаващия празник Хелоуин ще изброим 10 основателни причини, които всеки християнин може да изтъкне, когато го питат защо НЕ празнува този толкова популярен и харесван от милиони хора празник.

  1. Бог е Господ на живота, а Хелоуин се фокусира върху смъртта. Трябва ли да празнувам празник, при който хората украсяват дворовете си така, че да заприличат на гробище?
  2. Свещеното писание ни казва да отхвърлим делата на тъмнината (Римляни 13:12) и подчертава, че светлината няма нищо общо с тъмнината (2 Коринтяни 6:14). Трябва ли едно дете на светлината да празнува ден, който е посветен на мрака?
  3. Аз съм освободен от страха, паниката и безпокойството чрез кръвта и жертвата на Христос. Трябва ли да участвам в празник, който е основан на страха и ужаса?
  4. Магьосничеството е омразно на Бога и това ясно е подчертано в Библията (Второзаконие 18:10-13). Трябва ли да празнувам ден, който възхвалява магьосниците?
  5. Хелоуин е официален празник на вещиците. Добре ли е да вземам участие в нещо, което е свързано със злото във всичките му форми?
  6. Може да ви се струва забавно да обличате децата си като дяволи, духове, Баба Яга или други тъмни приказни герои. Помислете си, обаче, какво означава това на практика в реалната духовна сфера?
  7. Във 2 Коринтяни 6:16 Господ казва: "Излезте изсред тях и отделете се...Не се допирайте до нечисто." Не иска ли светият Бог Неговите деца да са отделени от света, греха и злото? Не сме ли призовани да бъдем свят и отделен народ за Божия прослава?
  8. Невярващите членове на моето семейство ще ме укоряват, че деля детето си и не го оставям да постъпва като другите, че го карам да се чувства различно и евентуално да му се присмиват. Трябва ли мнението на роднините ми да е по-важно от мнението на Бога? Тях ли ще предпочета? Те ли ще определят моите решения или възпитанието на децата ми?
  9. Ако в сърцето ми има и най-малкото съмнение или смущение, не трябва ли това да бъде явен показател, че нещо не е наред, че съвестта ми ме изобличава? Нима това не е достатъчно?
  10. Дали празнуването на Хелоуин прославя Бога, нашия Създател, Спасител и Баща? Ако не е така, ако е точно обратното и въпросният празник всъщност въздига и слави дявола, трябва ли изобщо да питаме дали да го празнуваме?

Източник: Charisma News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg