Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Наследници на славна традиция - Обръщение на Председателя на ОЕЦ

Main Pic
Публикувана: 30.10.2018
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 1473
Коментари: 0

До всички вярващи, църкви и деноминации, членове на ОЕЦ в България:

Скъпи съработници в Божието дело, братя и сестри в Господа,

Денят на Реформацията всяка година ни напомня за огромната отговорност, която ни е поверена като служители на Божията благодат. Движението, започнало през 16 век с 95-те тезиса на Мартин Лутер, доведе до огромна трансформация във всяка област на живота в Западния свят. Идеите, проповядвани от Реформаторите, се отнасяха до върховенството на Бога, спасението по благодат, действието на вярата и авторитета на Писанието, но последствията от тях се разпространиха върху образованието, науката, икономическия живот и политическото устройство на обществото.

Днес ние сме призовани да бъдем наследници на тази славна традиция и знаем, че ако държим здраво откритото от Бога в Писанието, Божията благодат своевременно ще донесе надежда, промяна и благословение за нашия народ. Нека помним, че "град, поставен на хълм, не може да се укрие" (Матей 4:16), и нека се въоръжим с мисълта, че "ако не се уморяваме, своевременно ще пожънем" (Галатяни 6:9). 

Скъпи братя и сестри в Господа, приемете моите най-сърдечни поздрави по случай Деня на Реформацията. Моля се Бог да благославя вас, вашите семейства, както и служението, което имате за Негова слава.

С уважение и братска обич в Христос,

п-р Румен Борджиев, Председател на Обединените евангелски църкви в България

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg