Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Маршируващи за Исус в Чили посрещнати с камъни

Main Pic
Публикувана: 01.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1255
Коментари: 0

Хиляди евангелски християни са излезли на "Поход за Исус" по улиците на Сантяго, столицата на Чили, за да отпразнуват Деня на Реформацията и празника на протестантските църкви.

Събитието се провежда всяка година и християните излизат да празнуват заедно със семействата и децата си.

Християните обикновено носят плакати с библейски стихове и знамена, под звуците на евангелска музика. Тази година обаче маршируващите за Исус са били изненаданi от неочаквана атака. Млади мъже, въоръжени с бухалки и камъни, и с качулки на главите, за да не бъдат разпознати, са атакували мирно ходещите по улицата християни.

Карлос Еспоназа, евангелски пастир, който е присъствал на мероприятието, е коментирал пред репортер на латиноамериканския вестник Evangelico Digital, че атакуващите са хвърляли камъни, без да се интересуват от факта, че в първите редици от "Похода за Исус" е имало съвсем невръстни деца и даже бебета. 

При атаката хората са започнали да бягат, децата да плачат и е настъпил хаос. Един от охраняващите полицаи е бил ранен от ударил го камък и е бил закаран в болница, заедно с други двама от участниците в похода, които също са получили наранявания от удари, нанесени от атакуващите.

В крайна сметка специалните части на полицията са се намесили и впоследствие са арестувани 19 души.

 Един от организаторите на Похода е дал изявление, в което се казва, че евангелските християни в Чили са "силно наскърбени, че техният празник е бил атакуван по такъв грозен начин. Вярващи, семейства и техните деца са били брутално нападнати и към тях е проявено неоправдано насилие, докато мирно са ходели по улицата, без да вредят на никого."

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg