Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

7 християни в Индия пребити с хокейни стикове

Main Pic
Публикувана: 04.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1247
Коментари: 0

В Международния ден за молитва за страдащите християни по света, споделяме нужда за застъпване за вярващите в Индия, които редовно са подложени на преследване.

Християнската организация International Christian Concern съобщава, че през изминалата седмица в Агра, град, разположен в щата Утар Прадеш, Индия, 7 християни са били нападнати и жестоко пребити с хокейни стикове от група мюсюлмански активисти.

За да оправдаят своето злодеяние нападателите са се оправдали с фалшиви обвинения, че християните са богохулствали, говорейки агресивно срещу пророка Мохамед и са се опитвали да настройват хиндуси, като ги превръщат в християни.

Преди няколко дни седем християни, петима мъже и две жени са провеждали молитвено събрание в хотел, в град Агра, когато в залата, където се намирали, влезли група младежи, въоръжени с хокейни стикове. Според информация на един от християните те тъкмо привършвали с хвалението, когато започнало нападението.

Седмината били жестоко пребити, след като атакуващите повикали полиция, за да заведе дело срещу християните с лъжливи обвинения към тях, че проповядват на хиндуси и ги принуждават да сменят вярата си.

В Индия фалшивите обвинения за насилствено обръщане на хиндуси към Христос са често явления, за да оправдаят насилие, упражнено над християни. Нападенията срещу християни са зачестили след 2014 година, когато правителството в Индия се сменя. 

Според информация на Евангелския алианс на Индия оттогава са извършени множество нападения над християни. Само за 2017 година описаните нападения, съпроводени с насилие срещу християни са 351.

Източник: Christian Persecution.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg