Петък, 21.02.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Радвайте се, праведници, в Господа; прилично е за праведните да въздават хваление." Псалм 33:1

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвено шествие за свободата на благовестието

Main Pic
Публикувана: 07.11.2018
Автор: п-р Теодор Опренов
Прочетена: 2837
Коментари: 0
Сестри и братя, на 16 ноември е планирано второ четене на Закона за вероизповеданията в пленарна зала на Народното Събрание, което включва и предложенията за изменение на този закон.
 
Ако законът се приеме в този вид, това в безпрецедентна степен ще наруши свободата на изповед на вяра и правата ни като вярващи християни и свободомислещи хора в рамките на Републиката. Болшинството от църквите ще трябва да преустановят богослуженията си поради липса на църковна сграда. Много от нас пастирите, които сме следвали богословие извън България, ще трябва да преустановим служението си.
 
Богословските училища, такива като ВЕБИ и ВДУ "Св. Тривелий", ще се закрият,  като се преустанови всякаква форма на обучение от евангелските църкви. Въпросите със свободата на подкрепа към служението също са засегнати изключително негативно за нас, евангелските християни. Посочени сме като малцинство, понеже сме под 1%, и предвидените ограничения многократно надминават и най-атеистичните мерки, които някои от нас помнят от времето на комунизма. 
 
Убежденията ни трябва да се изявяват в действие, това го знаем. “Вяра без дела е мъртва”. А сега е време и да защитим убежденията си и тези на мнозина още по застрашени от такъв недообмислен и съставен от безскрупулни, невежи политици проектозакон.
 
Приканвам ви да се включите в мирното протестно шествие в неделя, 11 ноември, от 13.00 часа, както и да споделите тази покана.
 
Теодор Опренов 
пастир, ЕБЦ София.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg