Събота, 17.08.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно." Откровение 19:11

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвено шествие за свобода на благовестието, 18 ноември, София, парк 'Княжеска градина'

Main Pic
Публикувана: 15.11.2018
Автор: Christian Center Sofia
Прочетена: 849
Коментари: 0
На 18 ноември в град София се организира "Mолитва и молитвено шествие за свобода на благовестието и устояване на конституционните права на свобода на вероизповеданието". Събитието е мирен протест, продиктуван от приетия на първо четене проектозакон за изменение на Закона за вероизповеданията и е организирано от Християнската общност на Протестантско - евангелските вярващи и църкви.
 
Програмата на шествието е следната: 
13.30ч. - Митинг-молитва - парк "Княжеска градина"
14.30ч. - Молитвеното шествие с маршрут до парк НДК.
 
Като представители на различни верски общности в България християните изразяват своята загриженост и тревога във връзка с планираните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията.
 
Притеснение будят както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, който е чужд на демократичните и плуралистични ценности и се опитва да върне гражданите на Република България във времена, в които репресивната Държава, чрез свои силови структури, преследваше верските общности, като ги демонизираше и определяше за “врагове на народа”, или модерния подобен израз “риск за националната сигурност”.
 
Законопроектът застрашава не само верските общности в Република България, но по същество представлява и посегателство върху правата на всички български граждани. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на ЕС, да се налагат закони, които стигматизират и лишават от основни права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените становища на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да подкрепя предложените промени в Закона.
 
Протестът е мирен и с мисъл за запазване на постигнатото през годините на свобода и демокрация и за да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.
 
Подробен анализ на Законопроекта може да прочетете тук - http://svobodazavseki.com/images/pdf/2018-analiz-zv.pdf 
 
Бог да пази България!
 
Christian Center Sofia 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg