Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелските християни единни в молитва във време на изпитание

Main Pic
Публикувана: 17.11.2018
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 2917
Коментари: 0

През седмицата, евангелските християни в България бяха предизвикани да се молят повече, да говорят по-високо и да очакват с вяра в Бога на чудесата. Очакването може да продължи дълго.

Mедиите в страната накратко отразиха изказванията на известни депутати относно новите предложения към внесения законопроект за изменение на Закона за вероизповеданията, който беше коментиран толкова нашироко през последните дни.

Според последна информация някои от рестрикциите, за които евангелските християни протестираха не само че не отпадат, но и се влошават. Визирам изискването за 3000, а не 300 представители на верска общност, необходими за регистрация.

Своевременно ви информирахме за реакциите на нашите партньори от Европа и света, като публикувахме писмата в наша подкрепа, изпратени до българските власти от  СЕА, СБА и ПЕО, както и интервюто на п-р Румен Борджиев, по искане на испанския "Евангелски фокус".

Проведена беше среща на евангелски пастири, които единодушно са решили мирните молитвени шествия да продължат, като този път са отправили прессъобщение до всички медии в България, с молба да отразят събитието. Така че отново призоваваме будните християни да се присъединят в молитва на уреченото място, а именно: София, Парк "Княжеска градина", 18 ноември, 13.30 часа.

Подобно молитвено шествие ще се проведе и в Пловдив, организирано от повече от 20 евангелски църкви от града и околността.

Молитвеното шествие в София ще бъде отразено от Студио 865, което ще предава на живо събитието на няколко от каналите си в Интернет.

Призоваваме всички наши читатели да останат в молитва не само за молитвените протести, но и за Божията намеса в политическата ситуация в страната ни. Господ изисква от нас да се молим винаги и навсякъде. В момента имаме повод да Го издигнем и да се застъпим за всички онези, които ни онеправдават със своето отношение на презрение, незачитане, дискриминиране или открито пренебрегване.

Нека да покажем Христос! Той е нашата Закрила! Няма да допусне да понесем повече, отколкото ни е силата.

Нека да приемем случващото се като начин за "събуждане и връщане към първата любов", като си припомним, че "портите на ада няма да надделеят на Христовата църква."

Сега е моментът да си отговорим дали сме част от нея!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg