Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бренда Еперсън благодарна за Божията вярност след пожарите в Калифорния

Main Pic
Публикувана: 26.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1224
Коментари: 0
Бренда Еперсън, която е известна певица и актриса, наскоро напомни на християните по цял свят, че Бог е верен, когато сме в изпитание, точно както е обещал в Неговото Слово, Библията.
 
Преди дни тя е заявила пред репортер на CBN News, че семейството ѝ по чудо е оцеляло след страховитите пожари, които вилняха в Калифорния през изминалата седмица. Бренда е обяснила, че горските пожари, които са опустошили целия им квартал, са изгорили всичко около техния дом, освен семейната им ферма.
 
Във видео, публикувано във Фейсбук, тя показва на приятелите си, че пожарът е спрял буквално на сантиметри от оградата, така че конете и домът на семейството са били съхранени.
 
Във видеото във Фейсбук се вижда как Бренда се моли, като цитира обещанията от Псалм 91 и ги изповядва лично за дома си. През цялото време, докато е траел пожарът Бренда е молела Бога да защити животните им и тяхната собственост. 
 
Бренда разказва:  "Аз просто изповядвах Псалм 91, като призовавах Божията закрила над нашия дом: Който живее под покрива на Всевишния, Той ще обитава в сянката на Всемогъщия. Ще казвам за Господа, Той е моето убежище и Моя Бог, в когото уповавам. Той ще те спаси от примката на ловеца и от гибелен мор. Хиляда души ще падат до страната ти и десет хиляди до десницата ти, но до тебе няма да се доближи". 
 
Според актрисата и останалите коне от квартала са се скрили във фермата на семейството им. Тя разказва пред CBN: "В нашия фургон можехме да сместим само 3 коня. В онзи момент конете на съседите ни също дойдоха в нашата ферма, за да избягат от огъня. Тъкмо се чудехме къде да ги скрием, когато в същия момент огънят спря. В нашия двор имаше 35 коня, когато пожарът спря. Бог спря огъня. точно когато пожарът стигна до нашата ограда."
 
Бренда споделя, че всичките коне са добре и даже нямат пепел по тях от огъня. Актрисата е убедена, че само чрез силата на молитвата и по Божия милост, пожарът не е опустошил дома им.
 
Бренда и нейното семейство помагат на техните съседи, повечето от които са загубили всичко. Тя разказва, че заедно със съпруга ѝ  транспортират оцелели хора до домовете им. Когато карали двама мъже и стигнали до мястото на дома им, установили, че нищо не е останало от него.
 
Въпреки опустошението, Бренда Еперсън вярва, че Бог превръща всяка трагедия във възможност да го опознаем по-добре. Тя казва: "Сигурна съм, че Бог допуска всичко за наше добро и с тази трагедия Той цели да ни събуди. Зная, че животът ми се променя и аз просто искам да споделя любовта на Бога с повече хора. Искам да кажа на всички, че Божията любов е за всеки един от нас. От нас се изисква само да откликнем на поканата Му. За нас е привилегия, че можем да помогнем на приятели и съседи."
 
Източник: Christian Headlines
 
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg