Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Участници в шоуто American Idol прославят Исус с дарбите си

Main Pic
Публикувана: 28.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1077
Коментари: 0
Когато популярното шоу American idol стартира през 2002, много амбициозни артисти съзират в него своя „златен билет“ към музикалната индустрия.
 
Тъй като победителят в това шоу е само един, останалите трябва да си отидат вкъщи. Въпреки това, някои певци и музиканти, които, може би днес познавате и обичате, вземат най-доброто от това шоу и са продължават напред, прославяйки Бога с техния уникален певчески талант.
 
Един от тези изпълнители е Лорън Дейгъл. За първи път тя се явява на прослушване в American idol, когато е само на 17 години. Достига доста напред – чак до етапа, наречен "Седмицата на Холивуд", след което отпада. Пробва още два пъти да участва в шоуто, като последния път стига чак до кръга в Лас Вегас, когато, както тя обяснява „Святият Дух я побутвал напред“.
 
„Този път помолих Бог да бъде с мен, да ме срещне", разказва известната певица. "Защото няма значение дали пееш пред милиони зрители, ако отвътре си празен“. Тя продължава „Без Христовото присъствие няма никаква радост от целия процес. Това беше периодът, в който Бог ме научи колко важно е поклонението и как издигането на Неговото име  изпълващо духа ти и цялата ти същност. Напуснах American idol с огромен опит.“
 
Лорън се прибира в родния си щат Луизиана, където води хвалението в църквата, която посещава и както се казва - останалото е история. Последният албум на Лорън Дейгъл  е озаглавен Look up Child (Гледай нагоре, дете!). Той ѝ осигурява възможност да сподели своята любов към Бога по няколко телевизионни канала в САЩ, в това число и в популярното ток шоу на Ellen DeGeneres, където тя изпълнява някои от новите си песни. Водещата на шоуто, която е член на журито в едно от участията на Лорън в American idol, я посреща с отворени обятия.
 
Дейгъл изпълнява част от новия си албум и в телевизионното вечерно шоу с Джими Фалън. Албумът "Гледай нагоре, дете!" получава признание и сред светската общност.
 
Друг християнски изпълнител, станал известен с участието си в American Idol e Мандиса. Тя е лидер в петия сезон на American idol, като си тръгва чак в деветия етап от състезанието, а впоследствие печели награда "Грами". По време на участието си тя е подложена на изпитание, когато член от журито Саймън Коуел, си позволява подигравателни коментари относно теглото на госпъл певицата. 
 
Мандиса не допуска подигравките да я разгневят и спокойно казва на Саймън: „Искам да знаеш, че думите ти ме нараниха, но аз ти прощавам. Не е необходимо някой да ти се извини, за да му простиш. Разбрах, че, ако Исус е умрял, за да заличи моите грехове, аз мога да простра тази негова благодат и по отношение на теб.“
 
Саймън Коуел е засрамен от кроткия и спокоен отговор на Мандиса. След като напуска American idol, Мандиса издава книга със заглавие „Idoleyes“, както и няколко музикални албума. В някои от песните известната певица си партнира с други популярни християнски изпълнители, сред които са Тоби Мак и Брит Никол. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод и автор на колажа: Люба Канелова
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg