Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Британско радио алармира за ограниченията, грозящи протестантите в България

Main Pic
Публикувана: 28.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1434
Коментари: 0

Вчера британското християнско радио Premier Christian Radio излезе с публикация за заплахата, която грози свободата на евангелските църкви и служители в България.

Публикацията е в резултат на информация, подадена до радиото от английския мисионер Марк Джефри от Екситър. Марк от десет години посещава България заедно със съпругата си и има служение в страната ни.

Марк е споделил: "Ако предложените промени съгласно новия законопроект в Закона за вероизповеданията бъдат приети, за нас ще бъде невъзможно легално да упражняваме дейността си в България.

Това буквално ще върне положението на Църквата десетилетия назад, във времето на комунизма. Повечето от малките църкви ще бъдат обявени извън закона, което е абсолютно немислимо за страна, която е част от съвременна Европа."

По-нататък в публикацията си PCR  информира британските читатели за ограниченията, които се предвиждат в законопроекта, както и за реакциите на българските християни. Коментирани са и проведените митинги и молитвени шествия в България, в които българските протестанти защитават  свободата на словото и вярата си.

Английските ни приятели обещават да продължат да информират британската общественост за случващото се в България, тъй като не са безразлични за съдбата на вярващите в страната ни.

Имаме повод да благодарим на Бога за силата и единството на християнското семейство.

Източник: Premier Christian Radio

 Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg