Неделя, 20.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верният в най-малкото и в многото е верен, а неверният в най-малкото и в многото е неверен." Лука 16:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сватбено списание обявява фалит заради бойкот на ЛГТБ

Main Pic
Публикувана: 30.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 810
Коментари: 0

Сватбеното списание "Бяло" (White Magazine) се ползва с огромна популярност в Австралия, ала въпреки това собствениците са принудени да преустановят издаването му, заради "атаки", организирани от представители на движението ЛГТБ (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални).

Атаките включвали организирана кампания на рекламодателите. Самата кампания била инициирана от един от фотографите, който подготвял корици за списанието. Работещите в областта на рекламата заявили, че отказват да ползват услугите на списанието, защото то на свой ред не било съгласно да рекламира на своите страници браковете между хомосексуални двойки.

Собственици на сватбеното списание са Лук и Карла Барел. На сбогуване те споделят следното послание, което е публикувано на тяхната уебстраница:

"Трябваше да приемем реалността и да признаем пред себе си, че нашето списание не може да продължи да съществува, защото не е икономически рентабилно."

Семейство Барел поясняват, че рекламодателите оттеглили своето участие, защото се страхували, че ще бъдат критикувани или подложени на бойкот.

През изминалата година в Австралия е приет закон, който разрешава браковете между еднополови двойки. Междувременно на собствениците на списание "Бяло" многократно е препоръчвано да рекламират подобни бракове и да включват материали с участие на ЛГБТ сватби.

Семейство Барел твърдят, че макар и изданието им да е светско, те самите са християни. Въпреки че не желаят да влизат в политически или социални дебати, Лук и Карлa настояват да се придържат към ценностите, които изповядват и да не отстъпват от тях, дори и това да означава фалит за бизнеса им.

През изминалите месеци Лук и Карла са били подложени на огромен натиск и емоционален тормоз, заради безбройните обвинения към тях в липса на толерантност и съобразяване с новоприетите закони в Австралия.

Източник: Evangelical focus

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg