Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предпразнични въпроси

Main Pic
Публикувана: 10.12.2018
Автор: Люба Канелова
Прочетена: 1183
Коментари: 0
В дните преди Рождество Христово е особено приятно. Поне за нас, хората, които имаме дом... И семейство... И маса, на която да сложим празничното или всекидневно меню. Или имаме какво да облечем в студеното време. За да не ходим всеки ден с едни и същи дрехи. Не казвам всичко това, за да соча някого с пръст. В никакъв случай. Благодарна съм на Бога за това, че всеки ден ни благославя с топлина, с храна, с дрехи, с хора, които да ни обичат, да се грижат за нас, да се радват с нас.
 
Снощи украсихме елхата. В предходните години винаги сме я украсявали под съпровода на Рождествена музика. Обстановката винаги е била топла, уютна. Снощи пак беше уютна, но вместо да украсим елхата за половин час, я украсихме за два часа. Този път нямаше музика. Имаше бебешко суетене и недоволстване. Бебето не беше доволно, че не може да прави всичко като нас. Имаше бебешки смях, който огласяше процеса на украсяване. Имаше и бебешки сълзи, но те отминаха.
 
После хвърлих поглед на новините и се ужасих за пореден път – нови катастрофи, нови убийства, нови извращения във властта, нови лъжи от страна на властимащите. И всичко това на фона на наближаващия празник, който е символ на надеждата, че нещата ще се подобряват. Надяваме се, че болните ще оздравяват, слепите ще проглеждат, бедните ще забогатеят, копнеещите за дом, семейство, бебе, топлинка, ще намерят своето място, уют и утеха.
 
В този ред на мисли, ако Рождество Христово е прегръдка, кого ще прегърнеш днес?
 
На кого ще подариш част от себе си и ще му дадеш надеждата, която Христос донесе, идвайки смирен при нас, твърдоглавите и коравосърдечни хора?
 
Пред кого ще се смириш и ще му отделиш пет минути от времето си, ще му вдъхнеш куража да продължи да живее и да се бори?
 
За кого ще бъдеш  уханието на живота днес?
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg